TAVUKLU PİLAV TARİFİ

Bu, gerçekten görkemli, tek kişilik hafta içi bir yemektir. Kurutulmuş kızılcık, fındık, çam fıstığı ya da kendi favorilerinizi ekleyerek garnitürü denemekten çekinmeyin. Tavuk ve pilavın içine daha değişik malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.Altın sarısı pilavla misafirlerinize görsel bir zevk yaşatacaksınız.Pilavla tavuk özleşip harika bir tat elde edeceksiniz. Bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyorum. Sevgiyle kalın.



MALZEMELER

  • ¼ fincan  ( tuzsuz tereyağı kullanın)
  • 1 büyük sarı soğan , soyulmuş, ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş
  • 6 yeşil kakule bölmeleri ezilmiş,
  • 1   tutam  anason
  • 1 ¼ çay kaşığı  tuz , 
  • 6 sarımsak baş, ince doğranmış
  • 1 ½ çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 kiloluk kemiksiz, derisiz tavuk göğsü , 10 cm parçalar halinde kesilmiş
  • 2 ¼ bardak  tavuk suyu
  • 1 ½ su bardağı basmati pirinci 
  • ¼ bardak doğranmış kuru kayısı
  • ¼ fincan çiğ dilimlenmiş badem , tost
  • ¼ bardak doğranmış kişniş yaprağı

HAZIRLIK

  1. Bir kapaklı orta tencerede, orta-yüksek ısıda tereyağı eritin. Soğan, kakule,  anason ve 1/4 çay kaşığı tuz ekleyin. Soğan yumuşak ve altın kahverengi olana kadar  sık ​​sık karıştırarak pişirin, yanmaması için gerekirse ısıyı düşürün. Sarımsak ve zerdeçal ekleyin; 1 ila 2 dakika pişirin ya da çok kokulu olana kadar karıştırın. Tavukları ilave edin ve 4 dakika pişirin.
  2. Başka bir tencereye su katın içine tuz ekleyin, ısıyı arttırın ve kaynatın. Pirinç ekleyin. Pilavı 12 dk pişirin. Kapağını örtün. Diğer  hazırlamış olduğumuz tavukları pilavla birleştirin. 2 dk daha ısıtıp, pilavın dinlenmeye bırakın.
  3. Tavuk ve pirinci bir kaseye aktarın, kakualeleri özenle çıkartın. Kayısı, badem ve kişniş ile süsleyin. Süslü tavuklu pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
  4. Tavuklu pilav nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.