TAVUK PİLAV TARİFİ

Tavuk her şekliyle çok lezzetli oluyor. Tavuğun olmazsa olmazı içine katacağımız sosudur. Tavuk hazırlarken dikkat edeceğimiz şey iyi pişmesidir. İyi pişmeyen tavuk da bir çiğ koku olur. Buradaki anlatacağım tavuk hem basit hemde kolaydır.Tavuk pişirirken içine soya sosu koyabilirsniz. Tavuğun lezzetini artırıyor.  Keyifli bir akşam yemeği yemeğe ne dersiniz. Kuru biberle hiç tavuğu denedinizmi?  Tavuğu havuçlada deneyebiliriz. Sevgiyle kalın.

İÇINDEKILER




  • 4 tavuk bacak  (bacak ve uyluk)
  •  Tuz
  • 20-40 bütün kurutulmuş kırmızı kuru biber
  • 1 kırmızı biber  ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • ½ su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLIK

  1. Tavukların derisini 2,5 cm kalınlığında kesin. Kemikleri  tavuktan ayırın. parçaları 2,5 cm kalınlıkta doğrayıp, kenara koyun.
  2. Tavayı ocağa koyun, Tavaya yağı ekleyin. Orta yüksekliğe çevirin ve tavuk derisini ekleyin. Bazen karıştırarak pişirin ve ısı ayarlayarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  3. Pişen tavukların içine, soğanları ekleyin ve ara sıra karıştırın. 3 veya 4 dakika  kızarana kadar pişirin. Tavaya tavuk suyunu katın. Ardından sarımsak, ince kıyılmış kırmızı biber, bir tutam tuz ilave edin. Yaklaşık 5 dakika pişirin. 
  4. Ardından kuru kırmızı biber, soya sosu, sirke suyu azalana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Artık tavuk hazırdır.  Sonra beyaz pirinç ile servis yapın.Sunum tabağına önce pirinç pilavını, sonra da kuru biberli tavuk tarifimizi ilave edin. Afiyet olsun.
  5. Kuru biberli tavuk nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.