BROWNİ TARİFİ

Browninin değişik değişik tarifleri var. Browni nasıl yapılır ben yapabilirmiyim diye düşünmeyin. Blogumda her yaptığım lezzetin tam tariflerini veriyorum. Eksik tarif asla vermiyorum. İnceliklerini içindeki malzemeleri eksik yazmıyorum. Çay satlerinde bugünde değişik bir kek yapmalıyım diyorsanız browni imdadınıza yetişicek. Herkesin değişik tarzda hazırladığı lezzetler vardır. Bu brownide benim beğenerek hazırladığım bir lezzet. Browninin üzerine kakaolu pasta kreması sürebilirsniz. Pasta kremasının üzerinide süsleyebilirsiniz. Bazen keklerin üzerine de krema sürülebilir. Kahvenin yanında yakışan eşsiz bir lezzet. Sizlerde benim gibi kakaolu kek tatlılarını seviyorsanız; Bu browni tarifini hazırlamalısınız. Hadi browni tarifimize bakalım.Çayınız yada kahveniz hazır olsun. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 1 su bardağı  un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 sopa (226 gr) 16 parçalar halinde kesilmiş tereyağı,
  •           113 gr şekersiz çikolata, kıyılmış
  •           56 gr bittersweet çikolata, kıyılmış
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı saf vanilya özü
  • 4 büyük yumurta

HAZIRLIK

  1. Hazır olması için: Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın. Fırına (fırın kağıdını) 22 cm kare pişirme tepsisine koyun.
  2. Unu ve tuzu birlikte çırpın.
  3. Yavaşça kaynayan bir tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyun, tereyağını kasede koyun ve doğranmış çikolatayıda üzerine koyun. Malzemeler erimeye başlayana kadar sık ​​sık karıştırın - tereyağın köpürdüğü kadar sıcak olmalarını önlemek için dikkat edelim. 1 bardak şekeri ekleyin ve karıştırmak için hafifçe karıştırın,  Kabı suyun üstünden alın. Vanilyayıda çikolataya ilave edin ve sıcak çikolatayı büyük bir kaba aktarın.
  4. Geriye kalan 1 fincan şekeri orta kaba koyun ve bir mikserle yumurtaları karıştırın. şeker yumurta karışımının yarısını yavaş yavaş sıcak çikolataya ekleyin, yavaşça karıştırın, Ancak çikolatanın sıcaklığının  soğumuş olmasından emin olun, yumurtaların pişmesini istemeyiz.
  5.  Mikserle geriye kalan şekeri ve artan yumurta karışımını orta yüksek hızda yaklaşık 3 dakika boyunca  çırpınız. Bunların üzerine un, tuz tamamen karıştırarak harmanlayın. Çikolatalı karışımla bu yaptığımız karşımı birleştirelim. Hazırladığımız kasedeki çikolata karışımını tepsiye sıyırın ve üstünü spatula ile pürüzsüz hale getirin.
  6. Fırında 25 - 28 dakika boyunca en üstü kuru görünene kadar pişirin. İnce bir bıçağı ortasına batırın ve bir göz atın. keklerin yine de oldukça gevrek olması gerekiyor. Tepsiyi bir tabağa aktarın ve soğutun.
  7. Soğuduğunda dilimleyin. Afiyet olsun.
  8. Browni nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.