KAKAOLU KEK TARİFİ (İTALYAN USULÜ)


İtalya'nın Bologna kentinin hemen doğusunda, Ferrara şehri, taş duvarlarıyla insanın iini sıcacık ısıtan bir şehir. Neredeyse her mekana bulunabilinen ince, canlı bir kabuğa sahip bir çeşit çikolatalı kektir.   Bu basit şekerleme yine de, her fırıncı ve ev yemekçisinin kendi tarifine sahip olduğu söyleniyor. 
Bu içinizi ısıtıcak keki yanında bir fincan kahveyle denemeye ne dersiniz. Sevgilerimle..




     MALZEMELER

  • 7 yemek kaşığı / 100 gram tuzsuz tereyağı yumuşatılmış,
  • ½ bardak / 60 gram pudra şekeri , elenmiş, 
  • 4 cm 113 gram % 70 "en kaliteli" bitter çikolata
  • 2 ekstra büyük yumurta , ayrılmış
  • 2 yemek kaşığı / 20 gram patates nişastası eğer yoksa buğday nişastası
  • 3 ½ yemek kaşığı / 40 gram toz şeker

HAZIRLIK

  1. Fırını 350 derece ısıtın. ince bir tepsiyi hazırlayın.
  2. Büyük bir kapta,  7 çorba kaşığı tereyağı ve şekeri, pürüzsüz ve kremsi olacak şekilde mikserle yumuşatın.  Marine usulü çikolatayı eritip bir kaba içine çikolatayı boşaltın.. Tereyağı ve şeker karışımının üzerine sıcak çikolata dökün ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Her seferinde bir tane yumurta sarısını dökün. Patates nişastasınıda karıştırın.
  3. Orta kapta,  yumurta beyazı köpük haline gelinceye kadar mikserle karıştırın. pudra şekerini yavaşça yiyene kadar karıştırın.  Yumurta akılarını çikolata karışımına katın.
  4. Hamurları kasenin dışına tereyağ sürün ve tepsiye dökün. Çok az kısmını bir kaba ayırıyoruz.18 dakika pişirin. Kekin üstü kuruyunca üzerine ayırdığımız keki döküyoruz. tekrardan fırında 5 dk pişiriyoruz. Kek biraz çatlak görünecektir. tepsiyi fırından çıkarın, Tezgaha koyun ve yaklaşık 2 saat boyunca tamamen soğumaya bırakın. 
  5. Kekin çatlak yüzeyi üstte olacak şekilde servis tabağına çevirin.Üzerine pudra şekeri serpeleyin. Kekin muhteşemini cömertçe  servis yapın. Afiyet olsun. 
    kakaolu kek tarifi

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.