FIRINDA YUMURTA TARİFİ

Bir hafta sonu güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız. Değişik bir yumurta yapmak istiyorsanız, bunu denemelisiniz. Buna değişik lezzetler katarak çeşitlendirebilirsiniz. Yumurtayı fırında yapmak daha lezzetli olur. Sufle kasesinde tam yeterli oluyor. Bu yumurta lezzetinin içinde peynir olması apayrı bir lezzet katıyor. Ya ben yumurta yiyemiyorum diyorsanız eğer, yumurtanın içine bol baharat ve maydanoz koymanızı tavsiye ediyorum. Çok müthiş bir lezzet oluyor.  Görüntü itibariyle güzel bir görüntü veriyor. Ama fırında tam pişmeden çıkarın. Çünkü sıcaklığıyla zaten pişiyor. Buna dikkat etmeyi unutmayın.Sevgiyle kalın.

MALZEMELER


  • Tereyag gerektiği kadar
  • 1 dilim domates
  • 1 küçük dilim peynir
  • 1 yumurta
  •  Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

    HAZIRLANIŞI

    1. Fırını 375 dereceye ısıtın.  Sufle kasesinde biraz tereyağı veya yağ katın; Domates ve peyniri yerleştirin. Yumurtayı sufta kasesine dökün, sonra bir fırın tepsisine koyun.
    2. 10 ila 15 dakika pişirin veya yumurta koyulaşınca veya beyaz katılaşana kadar. Porselen kase ısıyı korur, çünkü yumurta fırından çıkardıktan sonra pişirmeye devam eder, Bu yüzden hafifçe az pişirin. İyi bir fırında 12 dakikada pişer. Tuz ve biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.
    3. Fırında yumurta tarifi

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.