KURU FASULYE TARİFİ

Herkesin kendi tarzında pişirdiği yemeklerden biride kuru fasulyedir. Bazıları etli, bazıları sucuklu, hatta bazıları da havuçlu sever. Ben fasulyeyi içnde başka malzemeler olmadan saf haliyle olan tarifini yazıyorum sizlere. Siz içeriğini zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Sevgiyle kalın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tuz oranını salçanın tuz oranına göre ayarlayın).
FASULYEYİ HAZIRLAMAK İÇİN
  • Su,
Fasulyeleri Haşlamak İçin:
  • Yarım çay kaşığı kimyon,
  • Su.
  • HAZIRLANIŞI

    Fasulyeleri geceden sıcak suyla ıslayın.
    Ertesi gün fasulyenin suyunu süzüp, yeni su koyup tencereye katın.
    Fasulyelerin  üzerini  geçecek şekilde suyu ve kimyonu ilave edip fasulyeleri 20-25 dakika haşlayın.
    Haşlama sırasında üzerine biriken köpükleri alın. 
    Kaşıkla  fasulyeleri çıkarıp elimizle kontrol edelim. Hafif yumuşamaya başlamışsa pişmiştir.
    Başka bir tavaya ince ince doğradığımız soğanları zeytin yağıyla kavurun.
    Kavrulan soğanların üzerine; domates, biber salçasını ilave edip kısık ateşte kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
    Haşladığınız fasulyelerin üzerine tavada pişirdiğimiz domates salçalı sosları ilave edin.
    Eğerki suyunu çekmişse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
    İlk önce yüksek ısıda pişirip, sonrada biraz kısık ateşte pişirmeye devam edin. 30-35 dk pişirin.
    Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişebilir. Suyu azaldıysa ve halen pişmediyse bir miktar  sıcak su ilave edebilirsiniz.
    Daha sonra içine tuz ve bir miktar karabiber ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın..

    Kuru Fasulyeyi 20-25 dakika dinlendirin. Servis tabaklarına koyup ikram edin.
    Afiyet olsun.
    kuru fasulye nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.