İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR

izmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan kıyılmış
  • 2 dilim ekmek içi
  • 2 tatlı kaşığı köfte harcı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet orta büyüklükte patates
  • 2 adet küp doğranmış domates,
  • 4-5 adet çarliston biber,
  • 1 su bardağı su.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.
Sosu için;
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası.

İzmir Köfte Yapılışı

Ekmek içi yoğurma kabının içerisine alınır.
İçine kıyma, baharatlar, kıyılmış soğan, sarımsak, salça  ilave edilip, kıvamlı bir hal alıncaya kadar iyice yoğurulur.
Hazırlanan köfte harcından parçalar kopartılır ve parmak büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde dilimlenip, kızgın sıvı yağın içerisinde kızartılır.
Biberler yıkanıp, ortadan ikiye bölünüp aynı yağın içerisinde kızartılır.
Son olarak  kızarmış köfte ve patatesler, genişçe bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir.
Kızartılmış olan biberler de aralarına yerleştirilir.
3-4 yemek kaşığı sıvı yağın içerisinde salça ve domatesler çok az tuz ilavesi ile 2 dakika kadar kavrulur.
Ardından 1 su bardağı su ilave edilir ve kaynayınca ocaktan alınıp, tepsideki izmir köftemizin üzerine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılan 180-200° fırında üzeri kızarınyaca kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
izmir köfte nasıl yapılır
Resim yazısı ekle

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.