PATATES SOTE TARİFİ

  Patates, ekşi krema, peynir, tereyağ ile yapılan patates sotedir. Değişik bir tat. Herkesin evinde rahatça bulabileceği malzemelerden hazırlanan bu soteyi misafirlerinize özenle ikram edebilirsiniz. Patatesi herkes sever. Kadınların gün toplantılarında patates salatası hep vardır. Patates salatasını çok severiz. Buradaki tarifimde patatesi bir yemek haline getirdim. Ben farklı lezzetleri tatmaktan mutlu oluyorum diyorsanız bu patates soteyi mutlaka yapmalısınız. Patates soteyi sabah kahvaltılarında da yapabilirsiniz. Muhteşem bir lezzet tatmanızı tavsiye ediyorum. Bence denemelisiniz. Peynirle patetes hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Zevkle tadına varın. Sevgiyle kalın.


malzemeler

  • 2 ½  patates  küçük küpler halinde  kesilmiş,
  • 1. (28 gr) bir paket krem peynir , oda sıcaklığında,
  • ½ su bardağı tereyağı tava için, erimiş, artı daha fazla tereyağı
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • ¼ ½ fincan tam süt
  •  tuz ve öğütülmüş karabiber, tadı için
  • 2 ½ su bardağı taze keskin rendelenmiş Kaşar peyniri (yaklaşık 28 gr)
  •  Taze doğranmış maydanoz garnitür için, (isteğe bağlı)

HAZIRLanışı

  1. Fırını 325 dereceye ısıtın. Patatesleri büyük, ağır dipli bir tencereye koyun ve soğuk su katın, patateslerin üstü örtülsün. Yüksek ısıda ocağın üzerine koyun ve kaynatın. Sonra ısıyı düşürün. Patatesler yaklaşık 10 dakika da yumuşamaya başlamasına kadar kaynatın. Boşaltın ve bir kenara koyun.
  2. Krem peyniri, eritilmiş tereyağı ve ekşi kremayı büyük bir kapta birleştirin ve karıştırın. Karışımı kremsi olacak şekilde yeterli miktarda sütü ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzet vermek için hazırlayın. Patatesleri kaseye koyun ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.
  3. Patateslerin yarısını krem peynir karışımına atın ve kenarlara yayıldıktan sonra rendelenmiş peyniri yarıya rendeleyin. Kalan patatesleri ilave edin ve kenarlarına yayılarak kalan peynirle birlikte tavaya koyun.
  4. Tavanin kenarlarına kabarcıklar gelene kadar, peynirli patates karışımını pişirin.  İsterseniz servis yapmadan maydanoz serpin. Afiyet olsun..

  5. Patates sote nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.