PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ


Asya ülkelerinde pirinç pilavlarını bol baharatlı yaparlar. Türk usulü yaptığımız pilavlardan farklı lezzette farklı tatları tatmak isterseniz, Bu pilavı denemelisiniz. Aromatik bir tat hissedeceksiniz. Nefis baharat kokuları evinizi kaplayacak. Sevgiyle kalın.

MALZEMELER




Prinç IÇIN:

  • 4 su bardağı Basmati pirinci
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük sarı soğan , doğranmış
  • 3 diş sarımsak , kıyılmış
  • 2 tarçın çubukları
  • 5 Bütün yeşil kakule 
  • 10 tam karanfil
  • 2 çay kaşığı karışık baharat karışımı (aşağıya bakınız)
  • 8 bardak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı safran yada zerdeçal
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  •  Tuz

           KARIŞIK BAHARAT KARIŞIMI

  • 1 çorba kaşığı kimyon tohumu
  • 2 çay kaşığı kurutulmuş bütün adaçayı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 ¼ çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 8 yeşil kakule 
  • 10 tam karanfil
  • ¼ çay kaşığı taze rendelenmiş hindistan cevizi
  •  tarçın çubuğu

      iÇİ IÇIN:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan , soyulmuş ve ince dilimlenmiş
  • ¼ fincan kuru üzüm
  • 1 kırmızı biber , özlü ve ince dilimlenmiş
  •  Tuz

HAZIRLIK

  1. Pirinçleri 30 ila 45 dakika soğuk suda bekletin, sonra boşaltın.
  2. Bu arada, karışık baharatı hazırlayın. Tüm baharatları bir baharat değirmeni ile birleştirin ve ince öğütün. Kenara koyun.
  3. İçi için ; Tavayı hazırlayın: Zeytinyağını, orta ve yüksek sıcaklıkta  ısıtın. Sonra ise yarı sarımtrak oluncaya kadar karıştırarak soğanları karıştırın. Ardından kırmızı biber ekleyin ve yaklaşık 5 ila 7 dakika yumuşayana kadar pişirin. Tuzu ekleyin. Tavanın altını kapatın.
  4. Pirinci hazırlamak için; Tencereye, pirinci katın.1/2 fincan yağ. 6-8 dakika kadar yumuşayana kadar sık ​​sık karıştırarak soğan  ekleyin. Sarımsak, tarçın cubuk, kakule, karanfil ve karışık baharatı ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin.
  5. İç malzemeyi ve pirinç karıştırın. Pirincin icine suyu ilave edin. Kaynatmaya başlayın, sonra düşük ısıda 20 dakika boyunca pişirin. Safran ve kuru üzümleri de pilavın içine katın. Tuz tadı yeterli değilse ilave edin. Kapağı kapatın, ısı ve buharı ile 5 dakika daha pişirin. Büyük bir kaşıkla pirinci servis tabağına aktarın. Pirinç üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ilave edin. Pirinç pilavınız servis için hazır. Afiyet olsun..
  6. Baharatlı pirin pilavı nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.