Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Merhaba arkadaşlar sebzeli yemekleri herkes kendi damak tadına göre yapar. Bende bu bulgur pilavını kendi damak tadıma göre yaptım. Misafirlerim çok beğendi. Sizinde beğeneceğinizi umuyorum. Sevgiyle kalın.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 dal taze nane
  • 1 adet orta boy kabak,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet et bulyon,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2,5 su bardağı sıcak su.
  • Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı

    İnce ince doğradığımız soğan, biber ve  kabak tencereye alalım.
    Üzerine sıvı yağı ilave edip  yumuşayana kadar kavuralım.
    Sonra ince ince küp şeklinde doğradığımız domatesi kavuralım.ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
    Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. .
    Son olarak yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru, tuzu, pul biberi ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştıralım. Et bulyon ve ince ince kıydığımız naneyi içerisine katalım.
    Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
    Bu şekilde Sebzeli Bulgur Pilavımızı 15-20 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
    Tarifimiz 5-6 kişiliktir.
    Kullanılan sıcak su miktarı bulgurun cinsine ve kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Yetmediği taktirde su ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN..
    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.