Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı
İnce ince doğradığımız soğan, biber ve kabak tencereye alalım.
Üzerine sıvı yağı ilave edip yumuşayana kadar kavuralım.
Sonra ince ince küp şeklinde doğradığımız domatesi kavuralım.ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. .
Son olarak yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru, tuzu, pul biberi ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştıralım. Et bulyon ve ince ince kıydığımız naneyi içerisine katalım.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Bu şekilde Sebzeli Bulgur Pilavımızı 15-20 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
Tarifimiz 5-6 kişiliktir.
Kullanılan sıcak su miktarı bulgurun cinsine ve kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Yetmediği taktirde su ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok: