ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Çikolatalı kurabiye tariflerinin çok çeşitleri vardır. Ama bu tarif bildiklerinizden değil. Yoğun kızarmış cevizlerin ve koyu çikolatanın lezzetiyle zengin olan bu çerezler, bisküviyi uyandırır.Yumurta beyazı kullanıldığı için guliten içermez. Çölyak hastalığı olan arkadaşlarımızın zevkle yiyebileceği bir lezzet. Bu çikolatalı kurabiye tarifinin nasıl hazırlandığına bakalım. Kahvenizi hazırlayın. Yanında kurabiyelerle tatmaya hazır olun. Sevgiyle kalın.

MALZEMELER


  • 3 su bardağı / 300 gr pudra şekeri
  • ¾ bardak / 90 gram koyu kakao tozu
  • ½ çay kaşığı / 6 gram tuz
  •             135 gram yüzde 72                        çikolata doğranmış,              
  • 1 ½ su bardağı / 135 gr doğranmış,  cevizler
  • 4 büyük yumurta akı , oda sıcaklığında
  • ½ bardak / 100 gram küp şeker , üstleri için, ezilmiş


















HAZIRlanışı

  1. Fırını 325 dereceye ısıtın. Şeker, kakao ve tuzu birlikte çırpın. Çikolatayı ve cevizleri karıştırın. Yumurta akılarını ilave edin ve katılıncaya kadar karıştırın.  Düşük veya sağlam bir kaşıkta ve büyük bir kapta, bir mikser kullanın.
  2. Şeker küplerini ezin tabağa koyun. Küçük bir dondurma kaşığı veya dondurma kaşığı ile, bir golf topu boyutunda yuvarlak yapıp üzrini kaşıkla bastırın .  Kurabiyenin tepesini hafifçe şekere batırın ve daha sonra, fırın kağıdı üzerine koyarak, fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Çikolatalı kurabiye üstleri kuru ve çatırdayana kadar yaklaşık 12-15 dakika kadar fırında pişirin. Eğer fırını alt üst çalıştırıyorsanız altını üstüne getirin. Çikolatalı kurabiyeler kuru, çıtır, dış kısmı çiğ gibi olmalıdır. hafif şekerler serpiştirilmelidir.
  4. Tabağa çikolatalı kurabiyeleri aktarın. Çikolatalı kurabiyenin tamamen soğumasını bekleyin. 3 gün boyunca hava geçirmez bir kapta saklanabilir. Afiyet olsun.
  5. Çikolatalı kurabiye nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.