İTALYAN ISPANAK DOLMASI TARİFİ

Bu italyan dolması Türkiye'de bir yapılan dolma içine benziyor.Sadece malzemeler farklılık gösteriyor. Tadına baktığınızda inanılmaz seveceğiz bir yemek olduğunu söyleyebiliriz. Değişik lezzetler tatmak istiyorsanız bence hiç düşünmeden yapmalısınız. İtalyan dolmasını tavsiye ediyorum. Sevgiyle kalın.



MALZEMELER

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 doğranmış bardak tatlı soğan (yaklaşık 1 büyük soğan)
  • 8  sarımsak , kıyılmış
  • 4 (1 demet) kutular ıspanak doğranmış  süzülmüş ve kuru sıkılmış
  • 2 su bardağı doğranmış beyaz mantar 
  •  Tuz ve karabiber
  • 2 (parça) kesilmiş tavuk veya hindi 
  • 4 büyük yumurta
  • 1 ½ su bardağı rendelenmiş parmesan yada sert peynir
  • 1 su bardağı baharatsız ekmek kırıntısı
  • ½ bardak doğranmış maydanoz

HAZIRLanışı


  1. Orta sıcaklıkta 3 çorba kaşığı zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın. Soğan ilave edin. Karıştırıp, yarı saydam oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Ocağa sarımsak, ıspanak ve mantar ekleyin ve pişirin, sık sık karıştırın. Tuz ve biber ile tatlandırmak  karışımının içine ilave edin. Sonra kenara koyun.
  2. İnce kıyılmış tavuk parçalarını tavaya atın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını katın.Tuz ilave edin. Orta sıcaklıkta ocakta tavukları pişirin. 5 ila 7 dakika pişirilene kadar, sık sık karıştırarak, soteleyin.  Ispanakları tavuklarla karıştırın. Oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.
  3. Fırını 350 derece ısıtın. Ispanak karışımı soğuduğunda, yumurta, peynir, ekmek kırıntıları ve maydanoz ilave edin. Hepsi birleşene kadar karıştırın. Malzemeyi güveçe aktarın ve 1 saat pişirin. Sunum tabağına koyun kram edin. Afiyet olsun.
  4. İtalyan ıspanak dolma nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.