İMAM BAYILDI TARİFİ

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan.
Patlıcanları hazırlamak İçin:
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • Patlıcanların üzerine çıkacak kadar su.
Patlıcanları Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.

Patlıcanları üzeri İçin:
  • 5-6 adet maydanoz.
İmam bayıldının içi için
  • 3 adet orta boy kuru soğan (ince ince doğranmış),
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 4-5 adet domates,
  • 6 adet yeşil  biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  •  zeytinyağı,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 çay bardağı sıcak su.

    İmam Bayıldı Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyup yatay şekilde bölelim.
    Yatay şekilde üç parçaya bölün.
    Patlıcanları tuzlu suya koyup üzerine,  yarım saat tuzlu su da bekletelim.
    İçi malzemesi için, derin bir tencereye zeytin yağını,  doğranmış kuru soğanları, ortadan ikiye kesilmiş sarımsakları ve tuzu koyun.
    Soğanlar kızarıncaya kadar  kavurun.
    Üzerine doğranmış yeşil biberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
    Sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ilave edip 4-5 dakika pişirin.
    Daha sonra karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
    Su da bekleyen patlıcanların suyunu süzüp yıkayın.
    Derin bir tencereye patlıcanları kızartmak için, sıvı yağı koyun.
    Kızgın yağa patlıcanları koyup hafif diri ve pembeşinceye kadar kızartın..
    Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıp,patlıcanların yağlarının süzülmesini sağlayın.
    Daha önce pişirdiğimiz sosu patlıcanla birleştirin.

    patlıcanları altta kalacak şekilde yan yan dizin.
    Üzerine domates ve biber dilimleri dökün.
    Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip yaklaşık 40-45 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
    Pişen imam bayıldı yemeğini, ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın..
    Misafirlerinize ikram ederken imam bayıldının üzerine kıyılmış maydanozda koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
    İmam bayıldı nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.