KABAK KÖFTESİ TARİFİ (HİNT USULÜ)


Bazılarımız hint baharatlarını sevmez ama bazılarımız çok sever. Bu herkesi kendine hayran bırakabilecek tatta bir kahvaltılıktır. Fırında yapılabildiği gibi tavada da yapılabilen bir kabak köftesidir. Eğerki elinizde bazı malzemeler yoksa olduğu kadarıyla da yapılabilir. Ama bence eşinize yapabileceğiz küçük lokmalıklardır. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

KÖFTE IÇIN:

  • 2  kabak kesilmiş,
  • 2 çay kaşığı iri deniz tuzu
  • 1 küçük kırmızı soğan , soyulmuş ve kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı çiğ kaju
  • 4 büyük diş sarımsak , soyulmuş
  • 4 dilim uzunlamasına taze zencefil (2,50 cm genişliğinde, her 5 cm uzunluğunda ve 2,54 cm kalınlığında) yada istediğiniz miktarda
  • 4 taze yeşillikler (maydonoz, dereotu, fesleğen, kekik vs.)
  • ¼ fincan buğday unu
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze kişniş yaprakları 
  •  Bitkisel yağ derin tavada kızartma için

SOSU IÇIN:

  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 1 küçük kırmızı soğan , soyulmuş ve kıyılmış
  • 4 taze yeşillikler
  • 2 yemek kaşığı çiğ kaju
  • 2 yemek kaşığı altın kuru üzüm
  • 1  doğranmış olabilir domates
  • 1 çay kaşığı iri deniz tuzu
  • ¼ çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze kişniş yaprakları 

HAZIRLIK

  1. Köfte hazırlamak için, bir mutfak robotu veya kutu rendesi kullanarak kabak parçalayın. Kabak parçalarinı büyük bir kapta toplayin ve tuz ile kariştirin. Yaklaşık 30 dakika bekleyin.
  2. Bu sırada, soğan, kaju fıstığı, sarımsak, zencefil ve yeşillikleri mutfak robotundan geçirin. Biraz iri taneli olmaları lazım.
  3. Kabaktan çıkan suyu ellerinizle sıkıp suyunu akıtın. Kabakları kaba geri aktarın. Rondodan geçirdiğimiz yeşillikleri kabağın üzerine dökün. Buğday unu, pirinç unu  ilave edin ve hafifçe ıslak bir hamur haline getirmeyinceye kadar  karıştırın.
  4. Kabakları çorba kaşığı ile, elinizin avucuna koyun ve sıkıştırarak top haline getirin. Yarısını fırın tepsisine koyun. Tepsinin içine yağlı kağıt koyun. 250 derecede pişirin. Kabaklar bekledikçe sulanır sulanıncada daha çok una ihtiyaç duyar. Böylecede ne kadar uzun süre bırakırsanız kıvamı daha çok artar.
  5. Kabakların gerisinide yağ koyduğumuz tavada pişireceğiz.Yağ sıcak olduğunda, köftelerin gerisini burada pişilerim.  Hemen  hemen 5 dk da pişiyor.
  6. Sosu hazırlayın: Orta dereceli ısıda büyük bir tencerede  yağı ısıtın. Kimyon tohumları ilave edin ve 5 ila 10 saniye arasında cızırdayıp kızarana kadar pişirin. Hemen soğan, kaju ve kuru üzüm ekleyin. Soğanın yumuşak ve altın sarısı haline gelene kadar karıştırın. Kuru üzüm yaklaşık 5 dakika kadar şişer ve koyulaştırılır.
  7. Ayrı bir tencereye domates, tuz ve zerdeçal ekleyin bir veya iki kez karıştırın. Pürüzsüz ve baharatlı tatlı bir kırmızı sos yapmak için,biraz pişirin Sosu tencereden alıp blenderden geçirin. Sonra iki sosu birbirine karıştırıp, kabak köftelerinin yanında ikram edin. Afiyet olsun.. 
    Hint usulü kabak köftesi tarifi
    HİNT USULÜ KABAK KÖFTESİ

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.