KARNIBAHARLI MAKARNA TARİFİ

Karnabahar, belki de büyük  sebze ailesinin en az tanınmış üyesidir. Karnabaharı haşlanmış, kızartma yada yoğurtlu haliyle tanıdınız. Düzgün pişince, bir zevktir. Karnabahar oldukça kış mevsimlerine dayanabilir. Farklı sebzelerle lezzetini daha da geliştirir. Müthiş bir yan sebze yemeği isterseniz, sote edilmiş karnabaharı servis edin. Ancak, karnabaharın geniş makarna üzerine,  peyniri ve ekmek kırıntılarıyla birleştirilmesi müthiş bir lezzet sunuyor. Daha sonra karnabaharın altın rengine kadar pişirilmesi muhteşem bir yemek yapıyor kendisini.. Karnabaharlı makarnayı denemenizi tavsiye ediyorum. Makarnayı değişik sebzelerle yapmak, makarnaya ayrı bir lezzet katıyor. Sevgiyle kalın.



İÇINDEKILER

  • 1 kiloluk rigatoni makarna 
  • 1 orta karnabahar , yaklaşık 4- 5 dal
  •  Sızma zeytinyağı
  •  Tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı kapari biberi, kabaca doğranmış
  • 3 sarımsak kıyılmış ,
  • ¼ çay kaşığı ezilmiş kırmızı pul biber , ya da zevkinize göre
  • 3 yemek kaşığı kabaca doğranmış adaçayı , adaçayı yaprakları
  • ½ çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 6  kabaca rendelenmiş mozzarella
  • 2  ince rendelenmiş sert peynir
  • ½ su bardağı iri kuru ekmek kırıntıları
  • 2 yemek kaşığı düz yaprak kıyılmış maydanoz garnitür için,















HAZIRLIK

  1. Tuzlu suda paketleme talimatlarına göre rigatoni makarnayı pişirin, ancak makarnayı pişme dakikasından önce indirin. (Talimatlar 12 dakika pişirme süresini belirtiyorsa, bunun yerine 10 dk kadar pişirin.) Makarnayı soğuk suyla durulayın, sonra tekrar boşaltın ve kenara koyun.
  2. Fırını 300 derece ısıtın. Karnabaharı üstten alta doğru yarıya kesin. Sert kısmını kesin.. Karnabaharı düz olarak aşağıya yatırın ve çapraz olarak kaba 2 cm uzunluğunda dilimler halinde kesin. Daha küçük parçalara bölün.
  3. Yüksek ısıya karşı 3 çorba kaşığı zeytinyağı geniş bir tava içine koyun. Karnabahar dilimlerini ilave edin. (Gerekirse partiler halinde çalışın.) Karnabahar kahverengi ve karamelize olarak yaklaşık 2 dakika pişirin, sonra diğer karnabahar parçalarınıda, 2 dakika daha pişirin.  Karnabahar bir çatalla kolayca delene kadar pişirin. Bazı parçalar eşit kahverengi olmazsa sorun yok. Tuz ve karabiberle üzerine atın. Kapari, sarımsak, kırmızı biber, doğranmış adaçayı, adaçayı yaprakları ve limon kabuğu ilave edip hepsini karıştırın. Karnabaharı pişince altını kapatın.
  4. Karnabahar karışımını büyük bir karıştırma kabına koyun. Pişmiş rigatoni makarnayı ekleyin. Karışımı hafif yağlanmış bir fırın kabına aktarın.Üstüne mozarela ve diğer sert peyniri, ekmek kırıntılarını ve yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Isıtılış fırına makarnayı sürün.  
  5. Üstü gevrek ve altın renginde oluncaya kadar, yaklaşık 20 dakika fırında pişirin. Servis yapmadan önce taze kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.
  6. Karnıbaharlı makarna nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.