FIRINDA PANCAR TARİFİ

Yunan mutfağında bu yemeği bir salata olarak sunarken, bazen öğle yemeği olarak sofranızı şenlendirebilir. Yada akşam yemeklerinde zeytinyağlı olarak yenilebilir. Buradaki püf nokta biz genelliklle pancarı kaynatırız. Burada ise fırına sürülüyor. otantik bir yemek isterseniz pancarın yanında arpa ve kinoa koyabilirsiniz. Pancarın yanında meyveli yoğurt yenilmeside değişik farklı bir lezzettir. Çok beğeneceksiniz. Sevgiyle kalın.



İÇINDEKILer

  • 2 demet pancar yeşillikleri ile
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •  Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  •  1 Suyu limon 
  • 1 ila 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı meyveli yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)

HAZIRLanışı

  1. Fırını 425 dereceye kadar önceden ısıtın. Pancarların yeşillikleri kesin, saplarını ikiye bölün. Pancarları ovun dışını iyice yıkayın. Bir fırın kabına koyun. pancarların üzerine kadar su katın. Fırına koyun ve 30 ila 40 dakika boyunca pancarların pişmesini bekleyin.  Fırında pişen pancarları ucunu ve başını kesip ayırın. Geriye kalan kısımlarını ince ince dilimleyin.
  2. Pancar fırında iken pancarın yeşil saplarını ikiye bölün.
  3. Yüksek ısıda büyük, geniş bir tavayı ısıtın ve yeşillikleri elle birer birer ekleyin, yıkamadan sonra yapraklar üzerinde kalan suyu tavada kalmayıncaya kadar pişirin. Solgunlaşıncaya kadar  karıştırın.  Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ilave edin, sıcaklığı alçak dereceye getirin, tuz ve biber katın.  1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin, yeşillikleri tencereye atın, tadın ve baharat ayarlayın. (Not: bunu hemen sunmayacaksanız, yeşillerin parlak rengini değiştirecek olduğu için  limon suyu eklemeyin; bunun yerine sunmadan önce biraz ekleyin).
  4. Bu noktada yeşilliklerin bir tabağa aktarılması,  üzerine ince dilimlenmiş pancarları koyun. Kalan zeytinyağı üzerinde dökün.  Limon suyunu  ilave edin. Sarımsağı, bir havanda dövün, yoğurtla karıştırın. Pancarların yeşilliklerinin üzerine kaşıkla yoğurdu yerleştirin, ceviz serpin ve istenirse tahıllarla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  5. Fırında pancar nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.