ÇÖREK TARİFİ
Merhaba biz bayanlar çeşit çeşit poğaçalar yaparız. Türk mutfağının hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Sıcacık yeni fırından çıkmış poğaçalar, simitler, kekler, börekler vs.. Çörek ise biraz daha bize ekmek tadı verir. Yemek yapan marketlerde ve fırınlarda ekmek hamuru satılıyor. Ama hamurunu evde mayalı hamur olarak hazırlayabilirsiniz. Evde hamurunu hazırlamak isterseniz;
Çörekler; eski zamanlarda anneannemizin yatıklarını hatırlatıyor. Bu çöreklerde soğan olması ayrı bir lezzet katıyor. Çoçukluk günlerinize gideceksiniz. Mis gibi kokusuyla sizleri mest edecek. Bu tarifi mutlaka yapmalısınız. Sevgiyle kalın.
- Un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Su
Çörekler; eski zamanlarda anneannemizin yatıklarını hatırlatıyor. Bu çöreklerde soğan olması ayrı bir lezzet katıyor. Çoçukluk günlerinize gideceksiniz. Mis gibi kokusuyla sizleri mest edecek. Bu tarifi mutlaka yapmalısınız. Sevgiyle kalın.
İÇINDEKILER
- 2 yemek kaşığı / 18 gram susam
- 2 yemek kaşığı / 20 gram haşhaş tohumu
- 2 yemek kaşığı / 26 gram ince kıyılmış soğan
- 2 yemek kaşığı / 26 gram ince kıyılmış sarımsak
- 1 toplu fırın hamuru
- 1 büyük yumurta , ayrılmış
- deniz tuzu
HAZIRLIK
- Küçük bir kapta susam tohumları, haşhaş tohumları, soğan ve sarımsak karıştırın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru parça parça ayırın. Hamuruin içini açın. Hamurun içini yumurta beyazı ile fırçalayın. Hamurların içine tohum karışımını üste eşit şekilde serpiştirin. Hamurları rulo şeklinde sararak, yuvarlak daire şeklinde bırakın. Bu yaptığımız çöreklerin hepsini tezgahın üzerine yan yana koyun. Küçük bir kapta yumurta sarısını 1 çay kaşığı suyla çırpın. Çırptığımız yumurtayı çöreklerin üzerine yavaşça sürün. Üzerine haşaş ve susam tohumlarını ekin.
- Fırın kağıdını fırın tepsisine koyun. Fırında yaklaşık kabarmasını 20 dakika bekletin. Fırını 200 derece ısıtın. Fırında 15-20 dk arasında pişiyor.
- Fırına koyduğumuz çöreklerin üzeri kızarınca fırını kapatın.
- Fırından çörekleri çıkarın. Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: