KAKAOLU PASTA TARİFİ

Pasta tarifini hazırlarken paketlenmiş, ahududu, böğürtlen, karadut, yaban mersini, çilek karışımı hazır dondurulmuş paket aldım. Bu pastayı okuduğum gördüğüm pasta tariflerinden esinlenerek hazırladığım kendi tarifim. Değişik malzemelerle deneyebilirsiniz. Lezzetli bir pasta nasıl yapılır diye düşünmeyin. İçindeki kekinin kakaolu olması ayrı bir lezzet katıyor. Dışarıdan alacağınız pastalardan daha lezzetli ve daha güzel. Bence evde misafirlerinize ve çocuklara çok güzel pastalar yapabilirsiniz.  Bütün marketlerde pasta süsleme malzemeleri satılıyor. Bu malzemelerle değişik pastalar yapmak sizin mucizevi ellerinize bağlı,, Neden olmasın. Sevgiyle kalın.

MALZEMELER


ÜZERİ İÇİN



  • Paketlenmiş kırmız meyveler (böğürtlen, karadut, ahududu, yaban mersini,çilek)
  • Çikolatalı sos
  • 10 adet damla çikolata
  • 1 paket kakaolu pasta kreması
  • 1,5 bardak süt
KEKİ İÇİN


  • Yeterince Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker

DOLGUSU İÇİN


  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı karışık meyve (böğürtlen, karadut, ahududu, yaban mersini,çilek)
KIRMIZI MEYVELERİN HAZIRLANIŞI

Kırmızı meyveleri küçük bir tavaya alın içine 5 yemek kaşığı şeker koyun. Kısık ataşte yavaş yavaş pişirin.Sonra soğuması için kenara koyun.


İÇ DOLGUSU İÇİN


1 paket krem şantiyi bir kaba boşaltın. içine 1 paket soğuk sütü katın. Mikserle karıştırın. İçine 2 yemek kaşığı pişirdiğiniz kırmızı meyvelerden katın. Tekrardan karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun.


PASTANIN ÜZERİ İÇİN


Kakaolu pasta kremasını bir kaba koyun. İçine 1,5 bardak soğuk süt koyun. Mikserle hepsini karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun.


PASTANIN KEKİ İÇİN

Fırını 250 dereceye getirin  Kekin hamuru hazırlanırken fırınınız ısınmış olmalı. Bir kabın içine yumurta, yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı çırpın. İçine şimdide şekeri ilave edin. Tekrardan çırpın. İçine kakao tozunu yavaş yavaş ilave edin. Pütürlü kalmaması için iyi çırpın. Kekin son aşamasında unu yavaş yavaş ilave edin. Kekin hamuru olunca; önceden yağlanmış yuvarlak bir tepsiye koyun. Fırında yaklaşık 10-15 dakikada pişiyor. Kekiniz pişince tepsiyi tepsiyi düz bir tabağa ters çevirin. Kekiniz biraz soğusun. Soğuyan kekinizi yatay bir bıçakla kesin. Ayrılmış kek parçalarının soğumasını bekleyin.

PASTANIN SÜSLENMESİ


Keki bir pasta tabağına alın. Kekin üzerine dolgu malzemesini krem şantiyi ortasından başlayarak kenarlara dağıtın. Krem şanti sürdüğümüz kekin üzerine diğer keki kapatın. Kekin üzerine pasta kremasını ortasından başlayarak kenarlara dağıtın. Kenarlarındaki pasta kremasını düzeltin. Pastanın üzerine çikolatalı sosu dökün. Çikolatalı sosun üzerine ise damla çikolataları batırın. En son Buzdolabındaki kırmızı meyveleri pastanın tam üzerine dökün. Fazlalıkları düzeltin. Artık pastanız hazır. Pastanızı biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Afiyet olsun.


Kakaolu  pasta tarifi


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.