KUSKUS TARİFİ

Kuskus hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Kuskusu genellikle soğuk meze olarak kullanırlar. Fakat burada sıcak bir lezzet yiyeceksiniz. Burada kuskusu basit bir tarif hazırlayacağım. Bu lezzette kuskusumuzun olmazsam olmazı mercimek şeklinde olanından yapılmasıdır. Misafirleriniz yediklerinde ne olduğunu anlayamacak. Çünkü çok lezzetli biraz mantar tadını hissettirecek. Değişik bir tat alacaksınız eminim bu tarifi hep yapacaksınız.

MALZEMELER


  • kuskus (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet kuru domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI

Et suyunu kaynatın. Et suyunuz az ise içine su ilave edin. Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
Kaynayan suyun içine kuskusları atın. Orta ateşte pişmeye başlaşın. Yaklaşık 10-15 dk arasında pişiyor. Tavaya tereyağı atın. Erimeye başlayınca zeytinyağını katın. İlk önce soğanları atın. Biraz pişince biberleri ve kuru domatesleri ilave edin. Ateşi kısın biraz kızarmasını bekleyin. Kızarınca ocağı kapatın Kuskusumuzu ocaktan alın. Süzageç yardımıyla süzün. Süzülen kuskusları tavada kızartılmış domates, soğanın içine atın. Hepsini iyice karıştıralım.Ocağın altını yakıp 1 dk pişirin. Eğer tuzu az ise ilave edin. Sunum tabağına alın. İkram etmeye artık hazır. Bu kuskus makarnayı tarifini verirken şunuda düşündüm. Bazen sıcak ana yemeklerin yanında da ikram edebilirsiniz. Özellikle et yemeklerinin yanında pilav yemek istemiyorsanız, Kuskus tarifimizide misafirlerinize sunabilrsiniz. Masanızda değişik bir lezzet olarak bunu tatmalısınız. Sevgiyle kalın.


Kuskus nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.