ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ







karnabahar yemeği 

Karnabahardan nasıl lezzetler yapabilirim. Karnabahar zeytinyağıyla birleşince müthiş lezzete kavuşuyor. Karnabaharı hem kendiniz hemde çoçuklarınıza yedirin. Çünkü çok faydalı hemde kalori olarak çok düşük.. Ama yemeklerinizde kullanmanızı tavsiye ediyorum. karnabaharın içine brokolide ilave edebilirsiniz. Havuç koyduğunuzda da çok iyi sonuç alabiliyorsunuz. Burada anlattığım yemeği yaparken de çok zorluk çekmeyeceksiniz. Ana yemek olarak sofranıza koyabilirsiniz. Makarna üzerine koyuluyor olması ayrı bir lezzet. Baharatlarla özleşince de ayrı bir tat veriyor. Muhteşem kokusuyla da iştah kabartıyor. Bence de zeytinyağlı karnabahar yemeğini denemelisiniz. Sevgiyle kalın.

İÇINDEKILER

  • 24 ham badem (yaklaşık 3 çorba kaşığı),  doğranmış
  • 1 küçük veya 1/2 büyük baş karnabahar çiçeği ayrılmış,
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 sarımsak kıyılmış karanfil,
  •  2 adet doğranmış olabilir suyu domates
  • ¼ çay kaşığı şeker
  •  Bir tutam tarçın
  •  Tuz
  • ½ 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik 
  •  Taze biber 
  • ½ su bardağı haşlanmış nohut (konserve ya da taze pişmiş)
  • ¾ kiloluk spagetti
  •  Ezilmiş beyaz peynir veya servis için yeni rendelenmiş Parmesan peyniri

HAZIRLIK

  1. Büyük bir makarna tenceresini su ile doldurun ve kaynatın. İçine karnabaharı atın tuz ekleyin. 5 dakika kaynatın, daha sonra, süzgeç veya oluklu bir kaşık kullanarak karnabaharı bir kaseye soğuk suya aktarın (tencereyi boşaltmayın, makarna suyu olarak kullanın). Karnabahar içinde suyu varsa boşaltın. Bir tabağa aktarıp kenara koyun.
  2. (Karnabahar için suyun kaynaması için beklerken bu adımı yapabilirsiniz). Zeytinyağının 1 çorba kaşığı orta ateşte, büyük ağır bir tavada veya geniş bir tencerede ısıtın. Sarımsak ekleyip pişirin. Kokulu olana kadar yaklaşık 30 saniye karıştırın ve domatesleri, şeker, tarçın, tuz ve kekikleri katın ve  karıştırın. Isıyı orta yüksekliğe getirin ve domateslerin hızlı kaynama noktasına gelmesi için sık sık karıştırın. Isıyı orta seviyeye çevirin ve  karıştırın. Domatesler pişinceye kadar  yaklaşık 10 dakika pişirin. Tadı için biber ekleyin.
  3. Domates sosuna karnabahar ve badem ekleyin, ayrıca karnabahardan 1/4 su bardağı su ile pişirin ve birlikte karıştırın. Nohutta karnabahar üzerine ekleyip karıştırın.
  4. Tenceredeki suyu getirip kaynatın ve makarna ekleyin.Makarnayı pişirince süzgeçle süzün. Makarnanın üzerine  domates ve karnabahar sosunu dökün.  Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin. Makarna suyunun 1/2 su bardağını kenara koyun. Karışımı kuru gibi görüyorsanız, makarnaya su ekleyin. Sunum tabağına koyduğunuz makarnalı karnabaharın üzerine,  ezilmiş beyaz peynir veya rendelenmiş parmesan koyun. Afiyet olsun.
  5. zeytinyağlı karnabahar nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.