BİSKÜVİ TARİFİ

Bisküvi yaparken renklendirmek şekillendirmek için değişik süsler kullanmak önemlidir. Ama benim için ise bisküvilerin şekilleri değilde, lezzeti önemlidir. Ağzınızda dağılması, kırtırlığını duymanız, size farklı zevkler verecektir. Hoş kokulu bu bisküvi tarifini denemelisiniz. Çok seveceksiniz. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 2 su bardağı / 310 gr çok amaçlı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı ama yoksa taze fesleğen olabilir
  • 1 su bardağı kabaca doğranmış cevizler yada farklı kuruyemiş
  • 1 ½  40 gram rendelenmiş Parmesan (yaklaşık 1 su bardağı)Parmesan peynir yoksa sert bir peynir olmalı az tuzlu olanından
  • ½ fincan sızma zeytinyağı
  • 2 büyük yumurta ,

  •  Kristal deniz tuzu

    MALZEMELER

    1. Bir karıştırma kabında, un, karabiber, tuz, adaçayı, kuruyemiş (ceviz yada ne isterseniz) ve Parmesan'ı birleştirin. Zeytinyağı ve yumurtayı karıştırın. Hamur olmadıysa, bir çorba kaşığı soğuk su ilave edin ve tekrar karıştırın.
    2. Hamurları hafifçe unlanmış bir yüzeye çevirin. Bir iki dakika kadar pürüzsüz olana kadar hamuru yoğurun. Hamuru yarısını yarıya bölün ve çapı 5 cm olan bir merdaneyle acın. Yuvarlak bisküvi kalıbıyla hamurdan parçalar kesin. Yuvarlak su bardağı (Ağzı dar olanlardan) kullanabilirsiniz.
    3. Fırını 350 derece ısıtın. 
    4. Bisküvileri fırın kağıdı kullanarak, fırın tepsisine aktarın. Bisküvi üzerine hafifçe yumurta sürün ve deniz tuzu serpin. Isınmış fırında, 10 ila 12 dakika boyunca partiler halinde fırında pişirin. Bisküvileri soğutun Hava geçirmez bir kapta saklayın. Afiyet olsun.
    5. Kurabiye tarifi

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.