KEPEKLİ VE CHİA TOHUMLU MUFFİN TARİFİ

Bu kepekli muffinleri yaparken içine chilı  tohumu yerine hasaş tohumuda kullanabilirsiniz. Bu nemli muffinler size biraz az tatlıdır. Eğerki ben çok tatlı severim diyorsanız, biraz daha şeker ilave edin. Bu müthiş tatlılardan değişik tarzda hazırladıklarımda var. Onlarıda zevkle yiyeceğinizi düşünüyorum. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 1 su bardağı (135 gram) kuru üzüm, ya normal kuru üzüm 
  • 1 ¾ bardak kaynar su
  • 1 ½ su bardağı (90 gram) işlenmemiş kepek
  • 3 yemek kaşığı (35 gram) chia tohumları yada haşaş tohumu
  • 2 su bardağı (250 gram) kepekli un
  • ½ bardak (62 gram) çok amaçlı un
  • 2 çay kaşığı (10 gram) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (5 gram) kabartma tozu
  • ½ yuvarlak çay kaşığı (4 gram) tuz
  • 2 büyük veya ekstra büyük yumurta
  •  fincan kanola yağı yada ayçiçek yağı
  • ½ fincan (160 gram) agave şurubu
  • 2 yemek kaşığı  pekmez
  • 1 ½ su bardağı ayran (350 gram)
  • 1 çay kaşığı (5 gram) vanilya özü

HAZIRLIK

  1. Kuru üzümleri orta boy bir kap içine yerleştirin ve kaynar su katıp bekletin. 5 dakika oturup kepeği ve chia tohumlarını da üzümlerle birleştirin.
  2. Unları, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
  3. Büyük bir kapta, yumurta, yağ ve agave şurubunu birlikte karıştırın. Ayran ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın. Kuru üzüm ve kepekli karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Üstüne elenmiş un, kabartma tozu, tuzu ekleyin. Elde edilen un karışımını toparlayıp. Plastik kapla örtün ve birkaç saat buzdolabında soğutun.
  4. Fırını 375 dereceye kadar önceden ısıtın. Yağ, tereyağı muffin tepsisini yağlayın. Yağladığınız tepsiye küçük parçalar halinde hamuru koyun. Isıtılmış fırına kekleri şişirilip kahverengi oluncaya kadar, 25 ila 35 dakika pişirin. Muffinleri çıkarıp soğuması için kenara koyun. 
  5. Kepekli ve chia tohumlu muffin nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.