SANDVİÇ TARİfi


sandwiç nasıl yapılır diye düşünmeyin



Sandiwiç hazırlarken genellikle sucuk, salam, pastırma kullanırız. Ama hiç ice kıyılmış etlerden denediniz mi? Bence denemelisiniz. Güzel bir sandwiç ekmeğiyle muhteşem bir lezzet. Yakında sandviç ekmeği nasıl hazırlanır onuda anlatacağım. Sandviç yerken kendinizi et döner yer gibi hissedeceksiniz. Herzaman yemek yemek istemeyebilirsiniz. Bazende değişklik olsun istersiniz. Artık aparatifleri kendi evinizde de yapabilirsiniz. Dünya mutfağından okuyup çeşitlendirerek sizlerle paylaşmak istedim. Ben bu sandiviçi aparatif olarak yaparken kısa zamanım olduğu için, birgün paket  dönerle de denedim. İnanınki dönerlede çok lezzetli oluyor. Ben eti kesip doğrayamam diyenler için dönerle deneyebilirler. Burada ise et olarak yaptığım sandviçi anlattım. Burada italyan ekmeği yapmıştım. Size yakında italyan tost ekmeğinin tarifini de yazıcam. Yazımdan sonra italyan ekmeğiylede deneyebilirsiniz. Bence hiç düşünmeden denemelisiniz. Sevgiyle kalın.

İÇINDEKILER

ÇIPOTLES MAYONEZ IÇIN:

  • ¾ bardak mayonez
  • 3  kırmızı biber  kıyılmış , zevkinize daha fazla

SANDVIÇLER IÇIN:

  • 2 yemek kaşığı nötr pişirme yağı , 
  • 1 büyük beyaz soğan , soyulmuş ve ince dilimlenmiş
  • 2 kırmızı dolmalık biber ince dilimlenmiş,
  • 1 yeşil biber  ince dilimlenmiş
  •   Himalaya tuzu ve taze rendelenmiş karabiber tadı için
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 kiloluk  mantar , temizlenmiş ve ince dilimlenmiş
  • 2 ½ Kuzu yada dana eti, 6 eşit büyüklükte bölümler halinde kesin
  • 6 büyük rulo şeklinde tost ekmeği ortasından ikiye parçaya kesilmiş
  • ½ kiloluk keskin Kaşar peyniri, ince dilimlenmiş

    HAZIRLIK

    1. Mayonez yapmak için: Mayonez ve çok az kıyılmış yeşil biberi küçük bir kapta karıştırın ve iyice karıştırın. ( haftalarca buzdolabında güvenle kapatıp saklanabilir.)
    2. Sandviç  yapmak için: Bir orta derecede  ağır kızartma tavasını, granit olabilir. sıcağını ayarlayın. Tencereye yağ ekleyin, soğan, yeşil ve kırmızı biber ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 15-20 dakika yumuşamaya ve kahverengileşene kadar, sık sık karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırmaya hazırlanın. Pişirdiğimiz soğan ve biberleri kenara koyun. Tekrardan tavaya tereyağını ekleyin ve mantarları pişirin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Yaklaşık 6 dakika pişirin. Sonra bir kenara koyun.
    3. Biftek yapmak için: granit kızartma tavasını yüksek ısıda ısıtın. Tuz ve biber ile eti ilave edip karıştırarak pişirin. İnce dilimlenmiş eti,  3 dakika pişirin, piştiğinden emin olun. Servis tabağına alın ve dinlenmeye bırakın.
    4. Sandviç yapmak için: Fırını 200 dereceye kadar önceden ısıtın. Fırında tost ekmeklerini ısıtınDilimlenmiş etleri orta ateşte kızartma tavasına atın ve soğan, biberleri ve mantarı ekleyin. Hepsini birleştirin. Isıyı düşük seviyeye çevirin ve dilimlenmiş peynirle örtün. Mandalları ve geniş bir spatula kullanarak karıştırın ve yaklaşık 3 dakika peynir eriyinceye kadar karışrırın ocağı kapatın. 
    5. Servis yapmak için: Fırından ekmekleri çıkarın ve her porsiyonun iç kısmına  mayonezi yayın. Her birimi et, sebze ve peynir karışımıyla doldurun. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
    6. Sandviç nasıl yapılır

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.