TAVUK TARİFİ





tavuk yemeği nasıl yapılır

Tavuk yemeğinin değişik versiyonları  vardır. Burada anlatacağım tavuk yemeğinin yapması hem basit hemde lezzetlidir. Kızartmasıda ne kadar lezzetli olsada, tavuğun bazen yemeğinide yapma ihtiyacı duyarız. Sote yapılan tavuk çok lezzetli olur. Az sulu muhteşem bir yemek. Ana yemek olarak hazırlayacağımız bu yemeğin içine şarapta katılıyor. Fakat isteğe bağlı. Burada tercihimi tavuk suyu olarak kullandım. Bol baharatlı bildiğim bir tavuk sotede var. Yakında tavuk soteyide sizlerle paylaşacağım. Burada az bir baharat kullanacağız. Herkesin evinde bulunabilecek malzemelerden yapılacak olmasıda ayrıca çok güzel. Bu tavuk yemeğini çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın. 

İÇINDEKILER

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kilo tavuk kemikli olmalı
  •  Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • 2 orta soğan kıyılmış,
  • 2 yemek kaşığı biber ince doğranmış
  • 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
  • 4 adet  domates doğranmış (suyu ile)
  • ½ bardak sek beyaz şarap veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı  zeytin,
  • 1 yemek kaşığı taze kekik yaprakları
  • ¼ fincan taze doğranmış maydanoz garnitür için

HAZIRLIK

  1. Orta yüksek sıcaklıkta zeytinyağını, büyük, derin tavada koyun. Sıcak olduğunda, tavuğu derisiyle birlikte tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Tavuğun parçalarını iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirin. Isıyı tavuğun yanmaması için ayarlayın.,  Pişirmeye devam edin, tavukları her birkaç dakikada bir çevirin, kahverengi olana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Tencereden tavuğu çıkarın ve yağın 2 çorba kaşığı kadarını dökün.
  2. Soğanlar ve biberi tencereye katın.. Soğanlar yumuşayana kadar 3-5 dakika pişirin. Sarımsak ve domates ekleyin. Kabarcık oluşmaya başlayıncaya kadar pişirin ve domatesler 2-3 dakika biraz daha suyunun çekmesini bekleyin. Tavuk suyunu karıştırın ve karışımın 2 dakika daha fokurdayınca, ocağın ısısını kısın.
  3. Zeytinleri ve kekiği ilave edip, tavuk parçalarını tenceredeki sosun içine atın. Isıyı, sıvının kabarcıkları hafifçe artmaya başlayıncaya kadar yükseltin, sonra tencerenin ısısını azaltın. Her 10 dakikada bir tavukları çevirin. Sos çok kuru görünüyorsa su ilave edin. Tavuk yumuşayana kadar pişirilir ve toplamda 20-30 dakika pişmiş hale gelir. Sosun tadına bakın ve baharat ayarlamasını yapın. Tavuk yemeğiniz artık hazır. Maydanoz ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Tavuk yemeği nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.