TAVUK YAHNİ TARİFİ




TAVUK YAHNI NASIL YAPILIR DIYE DÜŞÜNMEYIN

Tavuk yahni derken, sebzeli yapacaz tavukları. Değişik bir lezzet. Sulu yemek sevenler için. Kokulu hemde hafif bir tat için denemelisiniz. Yumuşacık et parçaları ağzınızda dağılacak. Evinizin içi lezzet kokularıyla dolacak. Dünya mutfaklarından öğrendiğim lezzetleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Türk mutfağında da sevdiğim lezzetleri çeşitlendirip sizlerle paylaşacağım. Ama ana yemek olarak yapabileceğiniz bir yemek. Tavuk yemeklerinde de bir çeşit olduğunu düşünüyorum. Tavuk yemeklerini değişik sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz. Taze fasulye seçerken bu ince fasulyeyi kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü kalın ayşe kadın fasulyesi bu kadar lezzetli olmuyor. Günü kurtaran bir yemektir. Çok misafiriniz varsa yeterli tavuk yoksa işte yapabileceğiniz bir tavuk eti yemeğidir. Sizde hiç düşünmeden denemelisiniz. Sevgiyle kalın.

İÇINDEKILER

  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 4 orta soğan , 2 ince doğranmış 
  • 1 su bardağı ince doğranmış mantar
  • 2 diş sarımsak , kıyılmış
  • 6 kalın dilim ekmek
  • 1 büyük yumurta , hafif çırpılmış
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  •  Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • ½ çay kaşığı tatlı kırmızı biber 
  • 1  kiloluk 4 ile 5 tavuk bacak, 
  • ½ kiloluk kesilmiş yeşil fasulye
  • 4 havuç , kesilmiş ve büyük parçalar halinde kesilmiş soyulmuş
  • HAZIRLIK

  1. Fırını 375 dereceye kadar önceden ısıtın. Orta tencerede bir tavada 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğan, mantar ve sarımsak ekleyin. Hafifçe kahverengi olana kadar, yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. 
  2. Ekmeği büyük parçalara ayırın ve bir kabın içine koyun. Ekmekleri iyice nemlendirmek için yeterli su serpin. 1 dakika kadar bekletin, sonra mümkün olduğunca ekmeklerin fazla suyunu sıkın. Bir karıştırma kabında, ekmek, yumurta, maydanoz ve soğan-mantar karışımı birleştirin. Tuz, biber ve kırmızı biber ile karıştırın.
  3. Tavukları iyice yıkayın. üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Ekmek ve mantarları hepsini birleştirin Tavukların hepsini 3 dk soteleyin.
  4. Geniş bir kavurma tavasında, dörde bölünmüş soğan, yeşil fasulye ve havuçları 3-4 dk kavurun. Bir fırın tepsisine tavuk parçalarını sebze üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini folyo ile örtün.  Fırın sıcaklığını 275 dereceye getirin. Yaklaşık olarak 30 dakika, etin beyaz yerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Eğer ki kızarmamışsa 10 dk daha pişirin. Servis etmek için, dört tabaktan her birine kavrulmuş sebzeleri eşit miktarda yerleştirin, tavuk kısmını tepesine koyun. Artık sunum için hazır. Afiyet olsun.
  5. Tavuk yahni nasıl yapılır


3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.