SOSLU SOMON TARİFİ

Somon öyle güzel bir balıktır ki, onu her şeyle eşlendirebilirsiniz. Çiftlik somonu ve deniz somonu arasındaki fark ise deniz somonun daha geç pişmesi ve daha yağlı olmasıdır. Somon balıklarının yanında değişik soslarla ikram edebilirsiniz. Yapışmaz granit tavayla hiç bölünmeden pişirebilirsiniz. Kendi yağıyla pişen bir balıktır. İlk defa yiyecekseniz yada kokusu rahatsız ettiyse karabiber ekmenizi tavsiye ederim.Yazacağım diğer balık tariflerinde de püf noktaları anlatacağım. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 1 ½ su bardağı sade yoğurt
  • 1 küçük salatalık soyulmuş,
  •  Tuz ve biber
  • 10 kakule çekirdekleri çıkarılır ve kabuğu atılır
  • 1   7,5 cm tarçın çubuğu
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • ½ çay kaşığı hindistan cevizi parçaları 
  • 1 çorba kaşığı kimyon tohumu
  • 1 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nötr yağ 
  • 4 15 cm somon filetosu

HAZIRLIK

  1. Yoğurt çok ince ise, biraz suyunu süzün. Salatalığı yan kesin üzerine tuz serpin ve bir kenara koyun.
  2. Bir baharat öğütücüsünde baharatları kaba toz haline getirin.
  3. Tüm baharatları bir tava içinde birleştirin ve orta ateşte kokulu, yaklaşık 2 dakika kadar kavurun. 
  4. Granit tavayı iyice ısıtın.  somonu tavada pişirmek için tavaya koyun.Yağı çıkmadıysa , yağ ekleyin. Tuz ve karabiberi somon balığının üzerine ekin. Salatalık ile yoğurt ve bir çorba kaşığı baharat karışımı bir kasede karıştırın. Tat ve baharat ayarlayın. Az geldiyse baharattan ilave edin.
  5. Somon 4 dakika piştikten sonra çevirip diğer tarafını da 2 ile 5 dakika daha pişirin. Yan tarafına sosunu koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
  6. Soslu somon nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.