KREMALI PASTA TARİFİ

Kremalı pastayı böğürtlenle denediniz mi? Muhteşem bir lezzet kırmızı meyvelerle müthiş bir tat hissedeceksiniz. İştah kabartan bu pastayı mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize ve çocuklarınıza hazırlayıp onları mutlu etmeye ne dersiniz. Bence her kadın pasta yapabilir. Dünya mutfaklarından öğrendiğim diğer tatlıları da sizlerle paylaşacağım Kremalı pasta tarifini tavsiye ediyorum. Sevgiyle kalın.


İÇINDEKILER

PASTA IÇIN:

  •  Yapışmaz pişirme kabı
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı / 200 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu ya da 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı / 120 gr kek unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

kREMA  IÇIN:

  • 3 su bardağı / 750 mililitre krema (Pasta kreması)
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı ahududu veya böğürtlen 
  •  fincan ahududu likörü seçtiğiniz meyve suyu
  •              340 gram dekorasyon için               taze ahududu veya                            böğürtlen 

HAZIRLIK

  1. Pasta malzemesini hazırlamak için ilk önce kekini yapacaz. Sonra bir kaba un, kabartma tozu, yumurta, şeker ve vanilya özünü katın. Mikseri alıp bütün malzemeleri karıştırın.Fırını 350 dereceye hazırlayın. Tepsiyi biraz yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu  25-30 dk pişirin. Tepsiden çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.
  2.  Krema, vanilya ve pudra şekerini, meyve suyu yada likörü elektrikli bir karıştırıcı ile çırpın. Çırpılmış kremanın 1 / 3'ünü ayrı bir kaba aktarın ve buzdolabında muhafaza edin.
  3. Pastayı yatay olarak 3 eşit katmana bölmek için tırtıklı bir bıçak kullanın. Pastanın üst katmanını, tablaya kesilmiş yüzü yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Bir kürdan ile kekin üst katmanına bir kaç delik açın, daha sonra likör veya meyve suyunun 1 / 3'nü dökün..
  4. Çırpılmış kremanın yarısını dağıtın ve karışımı kek tabakasını üst kısmına spatula ile sürün. Bir kürdan ile ortaya koyduğunuz kekin üzerine delik açın ve likör veya meyve sularının yaklaşık 1 / 3'nü dökün. Kalan çırpılmış kremayıda en üstte sürün.
  5. Keki bir tabağa alıp, yanlarına da kalan kremayı sürün. İyice dağıtın. En sonda üzerine çilek, ahududu yada böğürtleni koyun ve süsleyin. Afiyet olsun.
  6. Kremalı pasta nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.