FIRINDA TAVUK TARİFİ

İyi bir aşçı, değişik tavuk yemek çeşidine ihtiyaç duyar. Kızartma veya ızgara olarak tavuğu ikram etmek basit bir yöntemdir. Tavuk butları en iyi kızartma için uygun yerdir.  En iyi lezzet için kemikli uylukları kullanın. Tencerede yapılabilse de, bu çanak fırınlanmış durumdadır. Tavuk limonla birleşince eşsiz bir lezzet sunuyor. 
Yapabileceğiniz bir tavuk yemeğide olabilir ama tavuk fırınlanınca ayrı bir lezzet kazanıyor.
Tavuk yapamanın diğer bir yolu ise mangaldır. Kömürüydü vs. uğraşmanıza gerek yok. Fırınlarda pişen tavukta en az mangal kadar leziz oluyor. Bu tarifim çok basit içinde zeytin olması ve limon olması farklı bir tat katıyor. Bence bir defa fırında tavuğu deneyin. Ana yemek olarak ikram  edebilirsiniz. Et yemekleri bölümünden sulu yemek olarak hazırlayabileceğiniz tavuk yemekleri de var. Bu tariflere de bakabilirsiniz. Sevgiyle kalın.



İÇINDEKILER

  • 8 tavuk uyluk , deri ve kemik içinde, 
  •  Tuz ve biber
  • ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 6 sarımsak kıyılmış,
  • ½ tatlı kaşığı ezilmiş rezene tohumu
  • 1 çorba kaşığı kabaca doğranmış biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 cm limon dilimleri kesilir,
  • 1 su bardağı lezzetli zeytin siyah ve yeşil karışımı, 
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz















    HAZIRLIK

    1. Tavuk, butları kağıt havluyla kuturun. Büyük bir kasede tuz ve karabiber ile iyice karıştırın.  Kırmızı biber, sarımsak, rezene ve biberiye serpin ve zeytinyağı ile çalkalayın. Her yönden uyluklara içine baharat dökün. Limon dilimlerini aralarına sıkıştırın. 15 dakika boyunca marine edin. Fırını 375 dereceye ısıtın.
    2. Fırın kabını tavuk butlarını fırına koyun, üstünü açıkta bırakın ve hafifçe kavuruncaya kadar kavurun, yaklaşık 20 dakika pişirin. Zeytinlerin suyunu sıkın tavukların üzerine koyun. Sonra aliminyum folyo ile tavukların üzerini sıkıca örtün ve 1 saat boyunca fırında pişirin, 
    3. Kalçaları ve limon dilimlerini çıkarın ve tabağa koyun. Sıcak tutun. Tencereye tavuk suyunu koyun. Yüksek ısıda, yarıya inene kadar hızla kaynatın. Tavuk üzerinde tavuk suyunu kaşıkla dökün. maydanoz ve taze biberiye serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
    4. fırında tavuk nasıl yapılır

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.