TOFULU MAKARNA NASIL YAPILIR



Tofulu makarnayı nasıl yaparsınız


Tofulu makarnayı nasıl yaparsınız. Ülkemizde de artık nodule makarna popüler olmaya başladı. Çin restaurantlarında da yediğiniz noduleleri kendi evinizde de yapabilirsniz. Çok çabuk pişen erişte makarnadır. Noduleler artık hazır soslarıyla da marketlerde de satılıyor. spagetti tarzı olan bu makarna çeşiti çok çabuk pişmesiyle çok pratiktir. Aldığınız paket makarnanın sosunu kendi evinizde hazırlayabilirsiniz. Yakın zamanda nodule makarnanın hamırunun evde yapımınınıda öğreneceğim. Noduleyi evinizde yapabilmenizi sağlayacağımı düşünüyorum. Şimdi bu balkabaklı tofulu makarnanın lezzeti muhteşem. Özellikle balkabağını evlerinizde kullanmanızı tavsiye ediyorum. Tofulu noduleyi çok seveceksiniz. Eğerki nodule yoksa makarnalarınızla da  deneyebilirsniz. Sonuçta aynı lezzeti alıyorsunuz. Eğerki başka makarna kullanacaksanız. Tofulu sosla makarnayı aynı zamanda pişrimenizi tavsiye ediyorum. Makarnayı sona bırakırsanız Tofular soğuyup sertleşecektir. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın.

İÇINDEKILER

  • 6 adet tofu yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş,
  • 2 yemek kaşığı  fıstık yağı yada susam yağı
  • ½ kırmızı soğan dilimlenmiş,
  • 2 sarımsak kıyılmış
  • 2 çay kaşığı kıyılmış zencefil
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 küçük Balkabagı  doğranmış (yaklaşık 4 su bardağı)
  • ¼ bardak su
  •  Soya sosu 
  • ½ kiloluk buğday eriştesi (nodule)
  • 1 çorba kaşığı koyu Çin susam yağı


HAZIRLIK

  1. Bir kesme tahtası üzerine koyun. Tofuları dikdörtgen 2,5 cm  genişliğinde kesin.
  2. Tofuları temiz mutfak bezi yada kağıt havlulara serin ve 10 dakika boyunca bekletin.

  1. 1 çorba kaşığı yağı büyük yapışmaz tavaya koyun ve ısıtın ve tofuyu hafifçe renkli olana kadar yaklaşık üç dakika kadar  kızartın. Tofuları spatula kullanarak tencereden çıkarın ve bir plakaya koyun. Tencereye soğan ekleyin ve yaklaşık üç dakika kadar yumuşayana kadar kızartın. Kalan çorba kaşığı yağa  kabak ekleyin. Sık sık karıştıran 10 dakika pişirin. Sarımsak, zencefil ve susam ilave edip kokulu olana kadar bir dakika kızartın. Tenceredeki kabakları, tavaya geri getirin,  1/4 su bardağını karıştırın, sıcaklığı orta seviyede tutun ve ısıtmayı azaltın. Kabak yumuşayana kadar ya da beş dakika kadar karıştırın. Tavaya soya sosu ilave edin. Buğday erişte (nodule) pişinceye kadar sıcak tutun.
  2. Büyük bir tencerede kaynama noktasına 3 veya 4 litre su katın. Noodle'ları kademeli olarak ilave edin. Böylece su kaynatın ve birbirine karışmaması için uzun süre bir kaşıkla bir kere karıştırın. Suyun  kaynama noktasına gelmesini bekleyin - kabarcıklar çıkaracak, - 1 fincan soğuk su ilave ediniz. Suyu bir kez daha kaynatın ve üçüncü bir bardak su ilave edin. Su tekrar kaynama noktasına geldiğinde erişteyi süzgeç yardımıyla süzün. Susam yağını nodulelerin üzerinde gezdirin.
  3. Nodule (Erişte makarna) tabağının üzerine, tofu ve sebzeleri ilave edin ve servis yapın.
  4. Tofulu makarna nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.