MİLFÖY HAMUR POĞAÇA TARİFİ
Milföy hamurundan genellikle, üçgen poğaça yapılır. Burada size milföyden daha değişik poğaça yapmayı anlatacağım. Milföyleri yatay şekilde keseceğiz. içine değişik lezzetler koyacağız. Sonra çıtır çıtır yenebilen poğaçalar sizlerle. Milföy hamuru dolaptan çıktıktan sonra yumuşar. Yumuşayınca şekil vermesi daha rahat olur. Milföy hamurlar hemen pişiyor. Fırının başında beklemenizi tavsiye ediyorum.Sevgiyle kalın.
Poğaça hazırlerken illaki milföy almanıza gerek yok. Milföy hamuru şeklide hamur yapmak istersenizde; hamurları yufka gibi ince açın. Hamurların arasına yağ sürün. Hamurları tekrardan üstüste koyun. Tekrardan hamurları açın. İçine tekrardan yağ sürüp hamuru kapatın. Sonra hamuru dinlendirin. İşte size çıtır çıtır milföy hamuru..
MALZEMELER
2 adet yumurtanın sarısını ayırın. Sucukları küçük ve küp şeklinde kesin. Peynirleri de küçük ve küp şekilde kesin. Milföy hamurlarının yatay şekilde 1,5 cm kesin. Kestiğiniz milföy hamurları ikisini birleştirin saç örgü şeklinde ikisini dolarken aralarına sucukları koyun. Diğer milföy hamurları tekrardan dolarken arasına peynirleri koyun. Tekrardan dolayın. Diğer milföy hamurları dolayın. Milföy hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Peynirli doladığımız milföy hamurlarının ve sucuklu milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün. Peynirli ve sucukluların üzerine susam ekin. Diğer hazırladığımız milföy hamurunun üzerine; sarısını sürdüğünüzün üzerine şeker ve tarçın serpin. Fırını 250 dereceye getirin. Fırın tepsisine fırın kağıdı koyun. Üzerine hazırladığınız milföy hamurları koyun. Yaklaşık 8-9 dk içinde pişiyor. Pişen milföy poğçalarını sunum tabağına koyun. Afiyet olsun.
Poğaça hazırlerken illaki milföy almanıza gerek yok. Milföy hamuru şeklide hamur yapmak istersenizde; hamurları yufka gibi ince açın. Hamurların arasına yağ sürün. Hamurları tekrardan üstüste koyun. Tekrardan hamurları açın. İçine tekrardan yağ sürüp hamuru kapatın. Sonra hamuru dinlendirin. İşte size çıtır çıtır milföy hamuru..
MALZEMELER
- 1 paket milföy hamuru
- 5 cm sucuk
- 5 cm peynir
- yarım fincan şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçına
- 2 adet yumurtanın sarısı
- susam
2 adet yumurtanın sarısını ayırın. Sucukları küçük ve küp şeklinde kesin. Peynirleri de küçük ve küp şekilde kesin. Milföy hamurlarının yatay şekilde 1,5 cm kesin. Kestiğiniz milföy hamurları ikisini birleştirin saç örgü şeklinde ikisini dolarken aralarına sucukları koyun. Diğer milföy hamurları tekrardan dolarken arasına peynirleri koyun. Tekrardan dolayın. Diğer milföy hamurları dolayın. Milföy hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Peynirli doladığımız milföy hamurlarının ve sucuklu milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün. Peynirli ve sucukluların üzerine susam ekin. Diğer hazırladığımız milföy hamurunun üzerine; sarısını sürdüğünüzün üzerine şeker ve tarçın serpin. Fırını 250 dereceye getirin. Fırın tepsisine fırın kağıdı koyun. Üzerine hazırladığınız milföy hamurları koyun. Yaklaşık 8-9 dk içinde pişiyor. Pişen milföy poğçalarını sunum tabağına koyun. Afiyet olsun.
YARDIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilYardımım olduysa ne mutlu bana. Ben teşekkür ederim.
SilCOK TEBRIKLER SIMDI YEMEK PISIYORUM
YanıtlaSilAfiyet olsun. Herzaman her konuda yardimci olurum. Tesekkur ederim.
SilAfiyet olsun. Herzaman her konuda yardimci olurum. Tesekkur ederim.
Sil