FIRINDA MAKARNA

Bu pişmiş makarna ve peynirin yetişkin bir versiyonudur. Etli kırmızı biber ile baharatlanmış ve doğranmış parlak sarı biber ve keskin siyah zeytin ile süslenmiş domates sosu, kolay ve basittir. Karışımı bir fırın kabına koyun.  Bence  fırında makarnanın en muhteşem halidir. Burada yaptığımız makarna çeşiti uzun kısa markarnadır. Fırın makarnasını kullanmadım. Sizde istediğiniz makarnayı kullanabilirsniz. 
Fırında makarna gerçekten çok lezzetli oluyor. Makarnanın olmazsa olmazı peynir tabiki..
Peynirlerin çok az tuzlu olmasıda önemli.. Eğer peynirleriniz çok tuzlu ise Fırında makarnanın içine koyacağınız peyniri azaltın. Aksi taktirde çok tuzlu olabilir.
Çok seveceğinizi düşünüyorum.
Özellikle gençlerle çoçukların çok seveceği bir lezzet..
Misafirleriniz çok beğenecek. Fırında makarna yapmanızı tavsiye ediyorum.
Sevgiyle kalın.



İÇINDEKILER

  • 5  adet domates suyu ile, bütün veya doğranmış,                                       
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ,  pişirme,  tepsiyi yağlama için
  • 1 büyük tatlı sarı biber ince doğranmış
  • 2 sarımsak kıyılmış,
  • 1 çay kaşığı taze kekik yaprakları veya 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
  •  çay kaşığı şeker
  •  Tuz
  •  fincan zeytin , çekirdeksiz 
  •  Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen (isteğe bağlı)
  • 1 kiloluk peynir
  • 3  dilim kaşar peynir, rendelenmiş (3/4 su bardağı)
  • 1  parmesan peynir rendelenmiş (isteğe bağlı), (1/4 su bardağı)
















    HAZIRLIK

    1. Bir mutfak robotunda domatesleri iyice inceltin. Domatesleri bir kaba aktarın.
    2. Büyük bir ağır tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın ve sarı biber ekleyin. Pişirin, sık sık karıştırın, iyice pişene kadar 5-8 dakika pişirin. Sarımsak, kekik ve kırmızı biberi ekleyin. 30 saniye ile bir dakika kadar kokulu olana kadar karıştırıp kavurun.
    3. Tadı için domates, şeker ve tuz ekleyin ve ısıyı orta yüksekliğe çıkarın. Domatesler hızlı bir şekilde kabarcıklanmaya başlayınca, ısının altını kısın. Sos pişerken sık sık karıştırın, domatesler kokulu olana kadar pişirin. Bu arada içine zeytin, karabiber ve fesleğen ekleyin, birlikte karıştırın. Tadını ve baharatını ayarlayın.
    4. Fırını 350 derece ısıtın. Zeytinyağıyla fırın kabını yağlayın.
    5. Tencereye su koyun. Su kaynama noktasına geldiğinde, cömertçe tuz ekin. Pişirmek için makarna paketini talimatlarında belirtilenden dakikadan, 1 dakika önce sudan çıkartın. Pişirme suyunun bir kısmını ayırın. Makarnayı büyük bir kaba aktarın. 
    6. Domates sosu 2 ila 4 çorba kaşığı makarna pişirme suyundan,  arzu edildiği gibi sos çok kalın görünüyorsa, inceltin. Makarna ile sosu kasede karıştırın, Peynir ekleyin  üzerinede serpiştirin. Hazırlanmış pişirme kabının üzerini folyo ile örtün. Çorba kaşığıyla makarnanın üstünde zeytinyağı gezdirin. 
    7. Fırında 25 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar 5 ila 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
    8. Fırında makarna nasıl yapılır

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.