PATATES KÖFTESİ TARİFİ

Patatesleri nasıl değerlendireceğinizi düşünmeyin. Patates her yemek yanına yakışan lezzetli bir yiyecektir. Uzmanlar kızartmadan uzak durun deselerde biz patatesten uzak duramayız. Çoçukların sevdiği bir lezzettir. Patates köftesini yediniz mi? Tadına baktın mı? Çıtır çıtır yediğiniz yemeğe doyamayacağınız bir köfte çeşitidir. İçine hertürlü malzemeyi katabilirsiniz. Kızgın yağın içine atınca çıtır çıtır kızarıp yüzeye çıkacak.

MALZEMELER



  • 3 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 fincan rendelenmiş peynir
  • karabiber
  • Galate unu
  • 1 tane yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı galate unu için
  • Yeterince un
  • Kızartıcak yağ
HAZIRLANIŞI

Patates köftemizi yapmak için ilk önce patates havuç, soğan rendeleyin. Sebzelerin çok suyu çıkacağı için iyice elinizle sıkın. Fazla suyunu akıtın. 10 dk bekletin tekrardan suyunu sıkın. Sebzeleri bir kaba koyun. İçine yumurtanın beyazını ekleyin. Yumurtanın sarısını ayırın. Tekrardan kullanmak için. İçine kekik, karabiber, tuzu ilave edin ve elinizle karıştırın.

Sonra peyniri ilave edin. Malzemelerin içine unu katın ve yoğurun. Patatesli hamurumuza köfte yada yuvarlak şekiller verin ve bir tepsiye dizin.
Biraz galeta ununu bir tabağa koyun. Galeta ununa batırmak için bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarının içine patates köftelerini batırın. Sonra galeta unun içinde heryerine bulaşacak şekilde çevirin. Galeta ununa bulaştırdığımız patates köftelerini tepsiye dizin.
Derin bir tencereye yarısına gelecek kadar ayçiçek yağını koyun. Yağınızın kızarmasını bekleyin. İyice kızaran yağın içine patates köftelerini atın. Pişen patates köftelerini süzgeç yardımıyla çıkarın. Sunum tabağına patates köftelerini koyun. Artık patates köfteleri hazır. Yanında ketçapla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates köftesi nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.