BROKOLİ SALATASI TARİFİ

Brokoliler taze olduğu sürece salatasıda yapılabilir. Değişik tarzda bir salata her ana yemeğin yanında yenebilir. Burada brokoliyi şoklama usulü pişireceğiz. Brokoli hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Sevgiyle kalın.


İÇINDEKILER

  •   Deniz tuzu
  • 1 demet brokoli (küçük bir top), kesilmiş uçları
  • ½ bardak kuru domates küçük dilimlenmiş
  • 4 adet pastırma , doğranmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı kırmızı balsamik sirkesi
  • 4 yeşil soğan,  yeşillik parçaları doğranmış
  •  Karabiber
  • 1 su bardağı yarı yarıya kırmızı çekirdeksiz üzüm
  •                 50 gr yaşlı beyaz Kaşar , ince                               dilimlenmiş ve ufalanmış

HAZIRLIK

  1. Tencereye su koyun. Su iyice kaynasın. Suyun içine tuz katın.
  2. Brokolinin köklerini kesin. Çiçekleri her biri yaklaşık 2,5 cm uzunluğundaki küçük parçalara ayırın. Brokolileri yanyan kesinKaynar suya brokoliyi ekleyin ve 30 saniye batırın.Brokoli'yi bir süzgeç içinne boşaltın, sonra tamamen boşaltın bir tabağa koyun.
  3. Büyük bir kuru tavada, orta ateşte tavayı ısıtın. Tava orta ateşte pişirin ve pastırma ve yağ ilave edin. Pastırma yağını verene ve yaklaşık 10 dakika gevrek oluncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Isıyı düşük seviyeye çevirin. Hardal ve sirkeyi çırpın. Karabiberle yeşil soğan, baharat ekleyin ve yeşillikleri, kuru domatesi ilave edin. Isıyı 1 dk sonra kapatın.
  4. Tavadan brokoliyi servis tabağına aktarın. Üzerine kuru üzüm,  tuz ve karabiberle tadlandırın. Servis yapmadan önce brokolinin üzerine kaşar serpin. Artık misafirlerinize brokoli salatasını ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  5. Brokoli salatası nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.