LİMONLU PASTA TARİFİ


Limonlu pastanızın biraz keskin olmasını isterseniz, limonu artırabilirsiniz, limonun miktarını artırın. Limonlu tatlılar genellikle iştah kabartan bir tatlıdır. Mis gibi kokan limonları tercih etmelisiniz. Limonlu pasta yapmanın püf noktalarını burada göreceksiniz. Hadi tarifimize bakalım. Sevgiyle kalın.

MALZEMELER

PASTANIN KEKİ İÇİN



  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Un aldığı kadar

PASTANIN İÇİ İÇİN



  • 1 Paket krem şanti
  • ! su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı limon marmelatı eğer yoksa limon likörü yada limon aroması
PASTANIN ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Yarım muz
  • Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu
  • Parça çikolata
  • Hindistan cevizi tozu
  • Dilim limon
PASTANIN İÇ KEKİNE DÖKMEK İÇİ
  • 1 adet limon suyu
  • yarım çay bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
PASTANIN HAZIRLANIŞI

PASTANIN ÜST KREMASI İÇİN
1 paket vanilyalı pasta kremasını, 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün. Mikserle karıştırıp buzdolabına koyun.

PASTANIN İÇ KREMASI İÇİN
1 paket krem şantinin içerisine, 1 su bardağı soğuk sütü ilave edin. 3 yemek kaşığı limon marmelatını ilave edin.  Mikserle karıştırın. Buzdolabına koyun.

PASTANIN İÇİ İÇİN

1 adet limonu sıkın. içerisine şekeri ilave edin. Bir kenara koyun.

PASTANIN KEKİNİN HAZIRLANIŞI

Yumurta. 1 çay bardağı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı şekeri ilk önce bir çıprcıyla çırpın. Karışımın içine hamur kabartma tozu, ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan karıştırın. En son ise rendelenmiş limon kabuğunu katın. Limonlu pasta hamurunun içine unu ilave edin. Kekin hamuru hazır olunca, yuvarlak yağlanmış tepsiye hamuru dökün. 250 derece fırını ayarların kekinizin pişirmeye bırakın. Üzeri kızarınca keki çıkarın. Bir tabağa ters çevirip koyun. Biraz soğuyunca, keki uzun bir bıçakla ikiye bölün.Bölünmüş parçayı başka tabağa alın.

PASTANIN DEKORU İÇİN

 İlk önce ikiye böldüğümüz kekin üzerine kürdanla delik açalım. delik açtığımız yerlere hazırladığımız, şekerli limonlu suyu çay kaşığıyla dökün. Sonra ise pastanın kekini bir sunum tabağına alalım. İlk katın içine iç malzemeyi sürelim. Üzerine diğer keki kapatalım. Pastamızın dışını hazırlamak için, pasta kremasını üzerinden başlayarak yanlara doğru indirerek kremayı sürelim. Pastamızın üzerine, hindistan cevizini dökelim. Rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu saçalım. Parça çikolataları atalım. Gül şeklinde yaptığımız limon kabuğunu tam ortasına koyalım. Limon kabuğunun çevresine dilimlenmiş muzları dik olacak şekilde koyalım. En son ise ince bir dilim limonu pastaya dikelim. Artık pastamız hazır. Buzbolabında soğutalım. Limonlu pastamız 1 saat sonra sunuma hazır. Afiyet olsun.

Limonlu pasta nasıl yapılır


Limonlu pasta nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.