PESTO SOS TARİFİ
Pesto sosu genellikle fesleğenden olur. Fakat bölge ve yöre göre değişiklik gösterir. Bu sosu genellikle makarnayla beraber sunabilirsiniz. Balık yanında, bir aparatif yada kızarmış ekmekle sunabilirsniz. Seveceğinizi umuyorum. Çünkü yapımı çok basit. Artık marketlerde taze fesleğen satılıyor. Bulmakta çokta zorluk çekemeyeceksiniz.İtalyanların olmazsa olmaz sosudur. Ama dünya mutfaklarında hep kullanılır. Ayrıca şişelenmiş şekilde de satılır. Şimdi pesto sosumuza bakalım. Afiyet olsun.
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı
- 1 fincan taze fesleğen dalı
- ½ fincan cevizler ,
- ½ fincan sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
İÇINDEKILER
HAZIRLIK
- Bir kaseye ince dilimlenmiş sarımsağı koyun.
- Miksere feleğeni cevizi koyun. Mikseri püzrüzsüz olana kadar karıştırın. sonra zeytinyağnı püreye ilave edin.
- Pesto sosumuza rendelenmiş peyniri karıştırın. Tuzun tadına bakın.. Hazırladığımız sosu kasedeki sarımsağın üzerinekoyun. En son üzerine fesleğen dalını koyun ve ikram edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: