KREMALI ISPANAKLI MANTAR TARIFI

Malzemeler
1 demet ıspanak
1 paket mantar
1 adet 200 ml krema
1 adet Soğan
Zeytinyağ
Tuz
Pul biber
Kekik karabiber isteğe bagli
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ıspanakları ayıklayın. Tertemiz yıkayın. Ispanaklar yıkandıktan sonra saplarını kesin. Sonra soğanları kup şeklinde doğrayın. Mantarları çok ince şekilde doğrayın. (Mantarlar gec pistiği icin ince dogruyoruz.) Bir tavaya mantarlari atin. Üzerine isteğe bağlı zeytinyağı gezdirin. Mantarlar suyunu bırakmaya baslayinca içine soģanları atın. Yaklasik 2-3 dakika sonra ıspanakları atın. Üzerine tuz, pul biber ilave edin. Kekik vs. İsteğe bağlı eğerki acı sevmiyorsanız pul biber ilave etmeyin. Ispanaklar pişince üzerine süt kremasını yavaş yavaş ilave ediyoruz. Krema kaynamaya başlayınca (kıvam aldığında) ocağın altını kapatın. Biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.