PUDİNG NASIL YAPILIR

PUDİNG TARİFİ (ÇOK LEZZETLİ)

Puding nasıl yapılır diye hiç düşünmeyin.
En basit ve lezzetli tarifini sizlerle paylaşacağım.
Sizlerle puding yapmanın püf noktalarını da
paylaşacağım. Puding yaparken içine mısır  nişastası
katılmaması gerektiği. Çok lezzetli ve müthiş bir tarif
mutlaka denemelisiniz. Misafirleriniz arkadaşlarınız
bu pudingi sizin yaptığınıza inanamayacak.
Tarifim tamımı tamına tutuyor. Tarifi tam uygulayınız.
İki kişiliktir. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kaymak
HAZIRLANIŞI

Un, buğday nişastası, şeker, kakaoyu tencereye koyun.
Üzerine sütü dökün. Çırpma teli ile iyice karıştırın. İçerisinde topak kalmamasına dikkat edin.
Orta ateşte çırpma teli ile karıştırın.
Puding pişmeye başlayınca içine kaymak ve çikolatayı ilave edin.
Çırpma teli ile çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
Çikolata eriyince ocağı kapatın.
Ocaktan indirdiğiniz tenceredeki pudingin havalanması için 5 dk daha karıştırın.
Sonra pudingi küçük kaselere koyun.
Soğuk şekilde ikram edin.
Şimdiden afiyet olsun.

Puding tarifi çok lezzetli


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.