KABAK DOLMASI TARİFİ

KABAK DOLMASINI NASIL YAPARSAM LEZZETLİ OLUR

Kabak dolmasının lezzetli olması için
yapmanız gereken herşeyi sizlerle
paylaşacağım. Öncelikle kabağa lezzet
katan birşey var ki o da kıyma tabi ki..
Fakat domanın lezzetini bozan öyle
bir şey var ki içine koyacağınız kişniş ve
nane olduğunu söyleyebilirim  Bu tarif
klasik bir lezzettir. Her damak tadına
uygun olduğunu söyleyebilirim. Kuş üzümü,
kişniş, dereotu. nane bu lezzetleri bazı insanlar
yemek içinde yiyemiyor olabilir. Her yemeğin
ana ve klasik bir şekli vardır. Bu kabak dolmasında
onlardan biridir. Evinize gelenler ısrarla
sizden tarifini isteyecektir. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

  • Pirinç 1 çay bardağı (isteğe bağlı)
  • kıyma 150 gr (isteğe bağlı)
  • 6 adet dolmalık kabak
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • kekik
  • su
HAZIRLIK

İlk önce kabakların içini olalım. Kabakları oyarken çay kaşığı kullanabilirsiniz.  Kabakların duvarı  ince kalmış olur. Soğanı küp küp doğrayın. Kıymayı bir tavaya koyun. İçine soğan, zeytinyağı ilave edin.  Ocağı yakın düşük ısıda kıymayı kavurun. En son ise 1 yemek kaşığı biber salçasını katın. Pişince, soğuması için kenara koyun.
Pirinci yıkayın. Yıkanmış pirinci kıymanın üzerine dökün ve karıştırın.
Karıştırdığınız kıymalı harcın içine tuz, karabiber, kimyon, kekik katın ve iyice karıştırın.
Dolmaların içini doldurun. Küçük fırın tepsinin içine dolmaları yerleştirin. Üzerine dolmaların yarısına gelecek şekilde su katın. Suyun içine eritilmiş biber salçasını katın. Üzerinde zeytin yağı gezdirin. Kekik serpiştirin.
Ocağı düşük ısında yakın. üzerine dolma tepsini koyun 15 dk pişinin.
250 dereceye fırını getirin Kabak dolmasının üzerinin kızarması için fırında 15-25 dk pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Sunum tabağına alın.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiyle kalın.

kabak dolması tarifi püf noktaları

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.