FIRINDA MAKARNA TARİFİ (Muhteşem)
Müthiş bir fırında makarna yapmaya ne dersiniz.
Her tariften farklı çok lezzetli bu tarifi denemelisiniz.
Kendinizi İtalya'da hissedeceksiniz.
Bu kadar lezzetlisini yememiştim diyeceksiniz.
Bu fırında makarnayı yaptığınıza inanamayacaksınız.
Bazen yapılan yemekler görünüşü ne kadar iyi olursa olsun,
lezzetli olmasını bekleriz. Bu fırında makarnayı da
çok az malzemeyle yapabileceksiniz. Aslında ekonomik bir
yemektir. hem lezzetli hem ekonomik misafirlerinize de
ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın.
MALZEMELER
İlk önce makarnanın içine katılıcak malzemeleri hazırlıyoruz. Kabakları yuvarlak daireler halinde ince ince kesin. Sonra karnabaharları ince ince doğrayın. Doğramış olduğunuz kabak ve karnabaharı tavaya koyun. Tavanın içine yağı koyun. Hepsini kısık ateşte kavurun.
SOSUN HAZIRLANIŞI
Küçük bir tavaya unu koyun. İçine tereyağı koyun. Ocağı açın tereyağı unun içinde eritin. Tereyağ köpürmeye başlayınca içine sütü ilave edin. Bir çırpma teli ile yavaş yavaş çırpın. Sos koyulaşınca ocağın altını kapatın.
MAKARNANIN HAZIRLANIŞI
Makarnanın suyunu hazırlayın. Suyu iyice kaynatın. Kaynamış suyun içine makarnayı katın. Makarnayı pişme süresine göre pişirin. Süzgeç yardımıyla süzün. Fırını 250 dereceye getirin. Isınmasını bekleyin. Süzülmüş makarnayı, fırın tepsisinin içine koyun. Sonra makarnanın içine kabak ve karnabaharı katın. Hepsini iyice karıştırın. İçine makarna sosunu katın. Tekrardan karıştırın. en son ise rendelenmiş peyniri ve fesleğen katın ve iyice karıştırın. Artık fırın tepsinizi fırına koyun. Üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Her tariften farklı çok lezzetli bu tarifi denemelisiniz.
Kendinizi İtalya'da hissedeceksiniz.
Bu kadar lezzetlisini yememiştim diyeceksiniz.
Bu fırında makarnayı yaptığınıza inanamayacaksınız.
Bazen yapılan yemekler görünüşü ne kadar iyi olursa olsun,
lezzetli olmasını bekleriz. Bu fırında makarnayı da
çok az malzemeyle yapabileceksiniz. Aslında ekonomik bir
yemektir. hem lezzetli hem ekonomik misafirlerinize de
ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın.
MALZEMELER
- 2-3 adet kabak
- 3-4 dal karnabahar
- 2-3 su bardağı renkli makarna
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı süt
İlk önce makarnanın içine katılıcak malzemeleri hazırlıyoruz. Kabakları yuvarlak daireler halinde ince ince kesin. Sonra karnabaharları ince ince doğrayın. Doğramış olduğunuz kabak ve karnabaharı tavaya koyun. Tavanın içine yağı koyun. Hepsini kısık ateşte kavurun.
SOSUN HAZIRLANIŞI
Küçük bir tavaya unu koyun. İçine tereyağı koyun. Ocağı açın tereyağı unun içinde eritin. Tereyağ köpürmeye başlayınca içine sütü ilave edin. Bir çırpma teli ile yavaş yavaş çırpın. Sos koyulaşınca ocağın altını kapatın.
MAKARNANIN HAZIRLANIŞI
Makarnanın suyunu hazırlayın. Suyu iyice kaynatın. Kaynamış suyun içine makarnayı katın. Makarnayı pişme süresine göre pişirin. Süzgeç yardımıyla süzün. Fırını 250 dereceye getirin. Isınmasını bekleyin. Süzülmüş makarnayı, fırın tepsisinin içine koyun. Sonra makarnanın içine kabak ve karnabaharı katın. Hepsini iyice karıştırın. İçine makarna sosunu katın. Tekrardan karıştırın. en son ise rendelenmiş peyniri ve fesleğen katın ve iyice karıştırın. Artık fırın tepsinizi fırına koyun. Üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: