BROWNİ (CEVİZLİ) TARİFİ

BROWNİ NASIL PİŞİRİLİR
Browni kekini hazırlarken değişik yöntemler kullanırız.
Buradada kesinlikle kabartmma tozu kullanmıyoruz.
Yumuşak ve esnek bir lezzet ortaya çıkıyor. İçinde kakao olmamasıda
ayrı bir lezzet. Şayet kuru kıtır şeyleri seviyorsanız
bu browni sizlere iyi gelecek. Hiç yemediğiniz kekten farklı,
kurabiyedende farklı bir lezzet. Kahve yanında küçük dilimler
halinde ikram edebileceğiniz müthiş bir lezzet.
Browni tarifimi mutlaka denemelisiniz. İştah kabartan bir
lezzer.. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın.








İÇINDEKILER

            (16 yemek kaşığı) tereyağı , daha fazla                    tencere yağlamak için
  • 8gram tatlı çikolata
  • 1 bardak koyu kahverengi şeker 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı un
  • ½ su bardağı doğranmış ceviz veya 3/4 fincan ceviz, isteğe bağlı

HAZIRLIK

  1. Tereyağını,  fırın tepsisini yağlayın ve fırınnı 350 dereceye kadar önceden ısıtın.Kaynayan suyun üzerine bir kap koyun. İçine tereyağ ve çikolatayı ve şekeri koyun, eritin. Hafifçe soğutun. Büyük bir kapta mikser yardımıyla yumurtayı çırpın. Tuz ve vanilya özünü katın ve çırpın.
  2. Çikolata karışımını, yumurta karışımıyla birleştirin.  Birleştirirken azar azar unu ekleyin. Doğranmış cevizi karışıma ekleyin.  Karıştırdığımız browni hamurunu tepsiye dökün. Isıtılmış fırınına tepsiyi koyun. Sonra fırının derecesini düşürün. 35 ila 40 dakika boyunca veya parlak olana kadar fırında pişirin, Yavaşça dilimleyin. Soğuyunca ikram edin afiyet olsun.
  3. Browni (cevizli) nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.