İSPANYOL TARZI FRANSIZ TOSTU

Fransa'da yapılan tost çeşiti, İspanyol versiyonu da var. Her ikisinin de kökenleri şüphesiz aynı: yine de taze olmayan ekmeğin iyi bir şekilde kullanılmasının başka bir yolu diye düşünüyorum. Fransız tostu gibi ispanyol tostuda kahvaltıda servis edilebilirken, çay yanında ikramlık bir tatlı da olabilirler. Bu kahvaltılıkları diyabet hastalarının yiyebileceğini düşünüyorum. Sevgiyle kalın.



MALZEMELER

  •  Zeytinyağı gerektiğinde
  • 2 su bardağı süt
  •   tuz (yarım çay kaşığı)
  • ½ su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 büyük, çok kalın dilimler yumurta ekmek yarıya börek tercihen bayat gibi, ya da 4 küçük dilim
  •  Tarçın şeker
  •  akçaağaç şurubu veya bal, isteğe bağlı



















    HAZIRLanışı

    1. Orta ve yüksek sıcaklıkta zeytinyağını geniş, derin tavaya 1/2 inç (2,54 cm) derinliğinde dökün; Yüksek bir sıcaklığa getirin. Hazır olduğunda, yağa atılan küçük bir küp ekmek önce dibe batacak ve ardından hemen tepeye yükselecek şekilde pişirilecektir.
    2. Bu arada süt, tuz ve şekeri geniş bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırp. Yağ hazır olduğunda, sütten bir parça ıslatın ve sonra yumurtaya daldırın. Aşırı sıvıyı sallayın, sonra yağın içine atın. Oraya geri dönün, çünkü yağ sıçrayacaktır. Kalan ekmekleri aynı şekilde tekrarlayın.
    3. Her iki tarafınıda yaklaşık bir dakika pişirin, dikkatli bir şekilde ekmekleri çevirin her yeri kızarmış olsun. Ekmek kenarlarıda çok kızarmış olmalıdır. İşiniz bittiğinde bir tabağa aktarın. Sıcakken tarçın, şekeri serpin ve isterseniz balı yada akçaağaç şurubunu üzerine dökün. Hemen servis yapın. Bizim kahvaltıda hazırladığımız yumurtalı ekmekten tek farkı sütlü ve şekerli olmasıdır. Afiyet olsun.
    4. İaspanyol tarzı fransız tostu nasıl yapılır

    4 yorum:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.