PANKEK TARİFİ


Temel pankek, yumurta, un, süt ve kabartma tozu gibi basit bir hamurdan yapılır. Kepekli buğday veya karabuğdayla denemelisiniz. Farklı un türleri kullanabilirsiniz. Ayrıca karışıma meyve ekleyebilirsiniz.  Pankek yapmanın en çok zaman harcayan kısmı elbette onları pişirmektir. Fakat bu zaman çok kısa ki bunları özel günlerin ikramı değil, gündelik bir ikramlık gibi düşünmelisiniz. Bu tarifi birkaç kez pişirdinizmi, haftada rutinin bir parçası haline gelebilir. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 2 su bardağı  un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker , isteğe bağlı
  • 2 yumurta
  • 1 ½ 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı yemek için (isteğe bağlı), margarin ya da nötr yağı kullanın


















HAZIRLIK

  1. Orta-düşük ısıda büyük tavayı ısıtın. Bir kapta, kuru malzemeler karıştırılmalıdır. Yumurtaları 1/2 bardak süt içine katın, Daha sonra 2 yemek kaşığı soğutulmuş tereyağı karıştırın,  Unu; karışımı kuru bileşenlere yavaş yavaş hafifçe karıştırın. Birkaç topaklaşmaması için iyice karıştırın..  Pankek karışımı kalın görünüyorsa, biraz daha süt ilave edin.
  2. Tavaya bir çay kaşığı veya tereyağını katın ve eritin. Tereyağı köpüğü sönerse ya da yağ parlatırken,  tava üzerine istediğiniz herhangi bir boyutta pankeki yapın. Isıyı gerektiği gibi ayarlayın. Kabarcıklar yüzeye çıkınca,  pankekin tabanı kahverengileştikten sonra pankeki çevirin. 2-4 dk arasında pankekimiz pişer.
  3. İkinci taraf hafifçe kahverengiye dönünceye kadar pişirin.Üzerine bal, marmelat, ceviz koyabilirsiniz. Pankekiniz soğursa da, 200 derecelik bir fırında 5 dakikaya kadar ısıtıp, bir tabakta servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

  4. Pankek nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.