BALLI BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Bürüksel lahanası çok faydalıdır. Ama bazılarımız kokusu biraz ağır olduğu için yemek istemeye bilir. Bu pişirme yöntemiyle daha çok seveceğinizi düşünüyorum. Kavurma yöntemiyle, brüksel lahanasını hazırlamak için en iyi ve en leziz yol olabilir. Yüksek ısıya maruz kaldıklarında karamelize olurlar ve çok gevrekleşirler. Burada, çok acı ve olağanüstü bir limon tadında, tat alabildiğimiz gibi çok fazla tatlılığınıda hissetmeden bitiş sunar. Brüksel lahana kavrulmuş halini tavsiye ediyorum. Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 ½ yemek kaşığı acı sos
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 1 kilo brüksel lahanası , kesilmiş, uzunlamasına yarıya doğruş bitiş olsun
  •   değirmen tuzu ve karabiber
  • ½ limon , kabuk dahil, ince doğranmış
  • ½ fincan maydanoz , sadece yaprakları ve ince doğranmış 
  • ½ küçük arpacık sğoan , soyulmuş ve ince doğranmış





















    HAZIRLIK

    1. Fırını 350 dereceye ısıtın.
    2. Küçük bir kapta, bal, acı sos ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı birleştirin. Brüksel lahanasını sosla karıştırın. Tuz ve biber ilave edin, Brüksel lahanaları yumuşayana dek hafifçe kavruluncaya kadar, yaklaşık 13-18 dakika boyunca fırına koyun  ve pişşin.
    3. Lahanalar pişirirken, limon kabuğu, maydanoz, 3 çorba kaşığı zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberleri ilave edin ve kenara koyun.
    4. Limonlarla hazırladığımız sosu, kavrulmuş brüksel lahanasının üzerine dökün. Ballı kavrulmuş brüksel lahanası servis için hazır. Sunum tabağına alın. Afiyet olsun.
    5. Ballı brüksel lahanası nasıl yapılır

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.