BEZELYELİ VE PASTIRMALI MAKARNA TARİFİ

Çocuklarımızın kolaylıkla yiyebileceği ve çok seveceği basit makarna. Bugun ne yapsam çok yorgunum diyorsanız iste basit bir makarna. Misafiriniz geldi ne yapsam  diye düşünmeyin. Unutmayın makarna bir kültürdür. Blogumda sizlere degişik keşfedilmemiş lezzetler sunacağım. Beni takip edin sevgilerimle..

MALZEMELER





  •  Deniz tuzu
  • 10 dilim füme pastırma veya sucuk
  • 1 kiloluk kuru mini kabuk veya diğer küçük makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  •  Taze çekilmiş karabiber
  • 2 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze nane yaprakları
  •  1 Suyu limon
  •         3 cm ince rendelenmiş parmesan veya eski                 kaşar (sert) peyniri

HAZIRLIK

  1. Tencereye su ve az bir tuz katıp kaynaması için ocağa koyun. Bu arada, dilimlenmiş pastırmayı çapraz olarak ince şeritler halinde kesin veya julienne dilimleyin. Kaynar suya makarna ekleyin ve tadına bakın.
  2. Makarna pişirirken orta ateşte büyük bir tava yerleştirin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Pastırma ve karabiber serpiştirin ve berrak olana kadar kızartın. Hemen dondurulmuş bezelyeler ekleyin ve bir iki dakika karıştırın. Kremayı ve kıyılmış naneyi ekleyin.
  3. 1 fincan makarna pişirme suyunu ayırın ve makarnayı boşaltın. Pişirdiğimiz pastırmalı bezelye tava üzerine makarnayı ekleyin ve karıştırın. Limon suyu ekleyin ve tuz ve biberi tadını ayarlayın. Biraz ocakta makarna pişirilip hemen ocaktan alınır. Karışım kalın olmalıdır; İstenirse, biraz inceltmek için sosun içine bir makarna suyu eklenebilir. Parmesan ekleyin karıştırın. İsterseniz yeşil bir salata ile servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Bezelyeli ve pastırmalı makarna nasıl yapılır
    Bezelyeli ve pastırmalı makarna

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.