TRİLEÇE NASIL YAPILIR




TRİLEÇENİN KARAMELLİSİNİ DENEDİNİZ Mİ?
Trileçe nasıl yapılır? Trileçe hazırlarken içindeki yumurta  miktarını iyi ayarlamak gerekiyor. Trileçe bir balkan tatlısıdır. Bizim revani ve şambali tatlısına hemen hemen benzemektedir. Tek farkı üzerine süt dökülüyor olmasıdır. Trileçenin son zamanlarda bütün cafelerde tatlı çeşiti olarak görmekteyiz. Yapımı çok basit olması nedeni üzerine, çeşitli meyveler dökülerek  cafelerde ki tezgahlarda yerini alıyor. 


MALZEMELER

Kek Hamuru İçin:

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 fincan sıvı yağ
Kekin üzerine dökmek için

  • 3 su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 2 kutu krema (200 ml).
Karamel Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 kutu krema (200 ml),
  • 1 yemek kaşığı tereyağı.
HAZIRLIK

İlk önce tatlımızın kekini hazırlamak için geniş bir kaba yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilyayı koyup bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.  Sonra malzemelerin içine, irmik ve sıvı yağı ilave edin. Sonra unumuzu ilave edin. Eğerki kıvamı tam olmadıysa biraz daha un ilave edin. 

Fırını 220 dereceye getirin. Trileçenin hamurunu yağlanmış tepsiye dökün.. Isıtılmış fırına trileçeyi koyun. Pişmesini bekleyin.

Trileçenin üzerine dökmek için, süt ve krema ve şekeri ocakta biraz kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan kremalı sosu indirin ve soğumasını bekleyin.

Üzeri kızarmış trileçenin fırından çıkarın. Soğumuş olan sütlü krema sosunu üzerine dökün. Trileçe kekinin kremayı çekmesini bekleyin. Trileçe soğurken karameli pişirin.

Karameli hazırlamak için düşük ısıda tavayı ocağa koyun. Tavanın içine toz şeker ve tereyağı ekleyin. Tereyağın erimesini bekleyin ve karıştırmayın. Kahverengi olmuş şekerin üzerine kremayı dökün. 3 dk sonra ocağı kapatın. Karamelin soğumasını bekleyin. Çok sıcak dökmeyin. Soğumuş olan karameli trileçenin üzerine dökün.  30 dk sonra sunum tabağına koyup ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Trileçe tarifi


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.