KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ







KARNABAHAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR

Karnabaharın basit bir yemeğini yapmak istiyorsanız bu tarifimi mutlaka denemelisiniz.
Karnabaharı bu türlü yemeğini meze olarakta yapabilirsiniz. Üzerine bol zeytinyağı dökerekte ikram edebilirsniz. Karnabaharın üzerine atılan baharatlarda ayrı bir lezzet veriyor. Limonlar ayrıcada karnabahara çok muhteşem bir koku ve lezzet verir. Karnabahar yemeğini denemelisiniz. Sevgiyle kalın.

MALZEMELER

  • 2 orta karnabahar başları 
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •  Tuz ve karabiber
  • ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş veya ince kıyılmış sarımsak
  • ½ çay kaşığı taze doğranmış biberiye
  • ½ bardak kabaca doğranmış maydanoz
  • ½ çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
  • ¼ fincan tuzlu kavrulmuş badem  kabaca doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber üzerini süslemek için
  •  Limon dilimleri , hizmet için

HAZIRLIK

  1. Her karnabaharı çeyrek olarak kesin. Çeyrekleri 2 cm dilimler halinde kesin. Daha geniş dilimleri de böyle kesin böylece hepsi yaklaşık aynı ebatlarda olacaktır.
  2. Orta yüksek ısıda zeytinyağını bir tavaya koyun ve ısıtın. Yağ sıcak olduğunda, karnabaharı ekleyin. Bir metal spatula veya düz ahşap kaşık kullanarak karnabahar üzerine tuz ve karabiber atın. 
  3. Isıyı sürekli tutmak için, karnabaharı aralıksız olarak kahverengi hale getirerek tekrar tekrar karıştırın. Karnabaharı, 10-12 dakika çatal ile delininceye kadar karıştırın ve çevirin.
  4. Ocağın altını kısın. Karnabahar pişerken üzerine; ince kıyılmış kırmızı biber, sarımsak, biberiye, maydanoz ve limon kabuğu ekleyin. 1 dakika daha pişirmeden önce  iyice karıştırın. Ocağı kapatın. Baharatını kontrol edin, sonra servis tabağına aktarın. Kullanmak istiyorsanız, badem ve acı pul biber serpin ve limon dilimleri ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.