İTALYAN EKMEĞİ TARİFİ

İTALYAN EKMEĞİ NASIL YAPILIR

Ekmek yapılırken mutlaka içine maya
katmalıyız. Maya katılmadan yapılan
ekmek kabarmaz. Eğer ki ekmeğin
yumuşak olmasını istiyorsanız, içine süt
ve yağ katmalısınız. İtalyan ekmeği de
tost tarzında bir ekmek çeşitdir.
Fırına koymadan önce sıcak bir
ortamda 45 dk bekletmeniz gerekiyor.
Bu süre zarfında ekmek kabarıyor.
Ekmeğin tadı ise yumuşak poğaça tarzında
bir ekmek çeşitdir. Tabi ki bu ekmeği
hazırlarken içine koyduğunuz un da çok
önemli. Pasta börek ununu koymamanızı
tavsiye ediyorum. Tam buğday unu, yada
beyaz unla yapabilirsiniz. Hafta sonu
keyif kahvaltınız da zevkle yiyebilirsiniz.
İtalyan ekmeğini yapmanızı tavsiye ediyorum.
Sevgiyle kalın.

MALZEMELER

  • 400 gram un
  • 200 ml süt
  • 1 paket maya
  • 1 fincan sıvı yağ
  • fırın kağıdı
HAZIRLIK

İlk önce sütü ocakta ısıtın. Isıttığınız sütü bir derin kaba dökün. İçine mayayı dökün.
İçine döktüğünüz mayayı köpürtünceye kadar bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

Sonra içine sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın. Unu azar azar ilave edin. sonra iyice yoğurun.
Hamuru yoğurun.  Yoğurduğumuz hamuru bir kenara koyun. Tepsiye fırın kağıdını koyun.

Derin kaptaki hamuru yuvarlayıp, fırın tepsisine birbirinden aralıkla koyun. Tepsiyi  sıcak bir ortama götürün. Sıcak ortamdaki fırın tepsisindeki hamurun kabarmasını 45 dk bekleyin. Hemen hemen 45 dk hamur pişmek için hazır duruma geliyor.

Fırının derecesini 220 dereceye getirin. Isınmış fırına tepsiyi koyun. İtalyan ekmekleri yaklaşık
15-20 dk pişiyor. Pişen İtalyan ekmeklerini fırından çıkarın. soğuması için kenara koyun. Sunum tabağına koyun. Afiyet olsun.

İtalyan ekmeği tarifi



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.