ISPANAKLI PİDE NASIL YAPILIR

En güzel rengi elde etmek için yeşillikleri mükemmel derecede ince kesin. Piyasada en iyi görünen yeşillikleri kullanın. (renk konusunda ıspanak ve pazı parlaktır) Bebek ıspanağını kullanın. Sadece 1/2 fincan kıyılmış yeşilliklere ihtiyacınız var, ancak bu miktarı iki kat artırabilirsiniz. Sabah kahvaltısında kullanabileceğiniz bir pide şeklidir. Fazla zamanı olmayan ev hanımlarına tam yardımcı bir tariftir. Muhteşem bir pidedir. İçene evinizde olan değiş malzemeleri kullanarak çeşitlendirebilirsiniz. Patatesli de yapabilirsiniz.  Tepsiye hamuru ne kadar ince yayarsanız o kadar ince olur. İnce olan pide daha çıtır çıtır olur. Ispanaklı pideyi mutlaka denemelisiniz. Basit bir pide tarifidir. Herkes yapabilir. Sevgiyle kalın.






MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  •  Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • ½ ¾ fincan ince kıyılmış  ıspanak , pazı, karalahana veya pancar yeşillik 
  • 1 sarımsak  kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı 
  •            taze rendelenmiş parmesan                 peyniri veya sert peynir
  • 2 çay kaşığı sızma zeytinyağı
















HAZIRLIK

  1. Yumurtaları, süt, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Yeşiller, sarımsak ve Parmesan iyice çırpın.
  2. Zeytinyağını yapışmayan bir omlet tavasına yada tepsiye dökün. Sonra orta ateşte ısıtın. Tencereye tuz ekin ve bir anda cızırdayınca, tava hazır olur. Yumurta karışımını, ısıya dayanıklı bir kauçuk spatula ile altına bakın. Yumurtaları dağıtmak ve yüzeye eşit şekilde doldurmak için tavayı ters evirin. Tavayı bir elinizle hafifçe sallayın, diğer elinizdeki spatula ile tekrardan tavaya koyun. Ocağın ısısını azaltın arada spatula yardımı ile kontrol edin. Muhtemelen 7-10 dk arasında ıspanaklı pidemiz pişiyor. Ispanaklı pide, ancak altın rengine dönmelidir.
  3. Ispanaklı pidemiz pişince kesme tahtası üzerine aktarın. Biraz bekletin. Sonra ıspanaklı pideleri kare şeklinde kesin. Bir dakikadan uzun süre tamamlanınca tabağı tersine çevirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis yapın veya soğutun. Sunmak için kare paralarda kesin. Ispanaklı pide artık sunuma hazırdır. Afiyet olsun.
  4. Ispanaklı pide tarifi

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.