FASULYE SALATASI




FASULYE SALATASI NASIL YAPILIR

Haşlanmış fasulyeden pilaki yaparız.
Ama buradaki tarifim bir salata çeşitidir.
Yeşil mercimek, kırmızı fasulye ve beyaz fasulyenin değişik salataları yapılır. Buradaki
salatamız diyet yapanlar için çok doyurucu
olduğunu söyleyebilirim. Garnitür yada meze 
olarak yapabilirsniz. İçine konulan yeşilliklerle
renklenmiş olan bu fasulye salatasınin içine arpa şehriye koyuyoruz. Sizde içine kuskusta
koyabilirsiniz. Hem lezzetli hemde hafif bir
lezzet olduğunu düşünüyorum. Kanların günlerinde yapabileceği bir salata çeşitidir.
Şimdiden afiyet olsun. S
evgiyle kalın.

MALZEMELER

  •  Deniz tuz
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ,  gerektiği kadar
  • 3 su bardağı doğranmış patlıcan 
  • 3 yemek kaşığı un
  •  Taze çekilmiş karabiber
  • 1 çorba kaşığı, 1 çay kaşığı taze limon suyu ihtiyaç kadar
  • ¼ fincan  zeytin çekirdeksiz
  • ¾ bardak doğranmış kavrulmuş kırmızı biber 
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış nane
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı kabaca doğranmış fesleğen
  •              küçük küp küp kesilmiş                         peynir

    HAZIRLIK

    1. Büyük bir tuzlu su kaynatın ve arpa şehriye paketini suyun içine boşaltın. Talimatlarına göre pişirin.  1 çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve bir fırın tepsisine serin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
    2. Patlıcanı 1 1/2 çay kaşığı tuz atın. Küp küp doğanmış patlıcanları suda 30 dk bekletin. Acı suyu çıkan patlıcanları süzgeçle süzün ve  tabağı koyun.
    3. Kağıt havluyla patlıcanları kurulayın. Ağır granit bir tavada orta ateşte 4 çorba kaşığı zeytinyağını  ısıtın. İki seri halinde patlıcan küplerini berrak ve altın kahverengi oluncaya kadar kızartın. Süzgeçli bir kaşık kullanarak, pişmiş patlıcanları bir tabağa aktarın.
    4. 1/4 çay kaşığı kırmızıbiberi ince ince doğrayın. Küçük bir tavada kırmızı biberleri kavurun. Sonra küçük bir kaseye ayırın.
    5. Büyük bir kapta arpa şehriyeyi 1 çay kaşığı tuz, limon suyu ve kalan çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Zeytinleri, kırmızı biberler, nane, dereotu, fesleğeni karıştırın. Sonra fasulyeleri, tuz, karbiber, limon suyu veya zeytinyağını ayarlayın. Servis yapmadan önce kızarmış patlıcan ve peyniri atın. Artık fasulye salatamız hazır, afiyet olsun.
    6. Fasulye salatası nasıl yapılır

    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.