ÇAM MANTARI NASIL PİŞİRİLİR (Kolay)

Çam mantarı bazı yörelerde farklı isimlerde anılır.
Kanlıca mantarı olarakta bilinen çam mantarı
çam ağacının yapraklarının altında bulunur.
Çam iğnelerini kabartarak kendini belli eder.
Çam mantarını temizlerken saplarını kesin.
Saplarını kestiğiniz mantarı üzerlerindeki
yaprak ve toprakları havlu kağıtla silip üzerindeki
çöpleri uzaklaştırın. sirkeli soğuk su içinde
bekletin. Bekletiğiniz mantarları suyunu döküp, iyice
bir kaç defa yıkayın. Pişirme şeklini aşağıda anlatacağım.

Çam mantarı tarifi


 ÇAM MANTARI NASIL PİŞİRİLİR

Çam mantarının en güzel pişirme şekli tarifimde anlattığım gibidir. hem kokusunu alıyor, hemde çok lezzetli oluyor. Sizde mantar pişirirken içine tavukta ekleyebilirsiniz. Bu doğal mantarı alıp denemelisiniz.

MALZEMELER


  • 1 adet yeşil biber doğranmış
  • 1 adet soğan doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber doğranmış
  • 1 kilo çam mantarı
  • tuz
  • kekik
HAZIRLIK

İlk önce mantarları temizleyin. Temizlenmiş mantarları küp küp doğrayın. Doğranmış mantarları tavaya koyun. Tavada 5 dk kadar pişirin.  Mantarların suyu çıkınca süzgeç yardımıyla mantarları süzün.

Sonra mantarı tavaya tekrar koyun. İçine zeytinyağ katın. Sonra doğranmış yeşilbiber ve kırmızı biberleri atın. Sonrasında soğanları atın. Mantarları iyice karıştırın. İçine tuz atın. 

25-30 dk kadar pişirin. Sonrasında pişmesine yakın ocağı kapatın. İçine kekik ilave edin.  Pişmiş mantarı sunum tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun.

Çam mantarı tarifi



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.